Sacré jeunesse (1958)

Sacré jeunesse
50 %
 
 

Další název: Posvátné mládí (informativní překlad)

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 98 min.
Thomas Longué stojí na prahu osmdesátky a rozhodne se pro radikální krok. Prodá svoje nemovitosti na venkově. Před synovcem Étiennem, který má o odkup velký zájem, dá přednost při prodeji svému věrnému pojišťovacímu agentovi Orvillovi, jenž nabídl výhodnější cenu. Odjede do Švýcarska a na klinice profesor Koronoffa podstoupí omlazovací kůru.

Po návratu z kliniky je z Thomase úplně jiný člověk. Z dědka belhajícího se o holích je zde muž s výzorem rozšafného padesátníka. Změní se i jeho náhled na život k velkému zklamání jeho manželky a ostatních příbuzných. Thomas se rozhodne zaznamenat své paměti a najme si půvabnou sekretářku, která se stane jeho milenkou. To ale nejsou poslední změny v jeho životě.  Autor: curil

režie:
André Berthomieu
 
 
hraje:
Gaby Morlay (Zabeth Longué), Micheline Dax (Mathilde Billard), André Luguet (Thomas Longué), Jacques Morel (Etienne), Noël Roquevert (Orville), Guy Bertil (Jean-Paul Longué), Gisèle Grandpré (Armande), Lisette Lebon (Odile), Mischa Auer (profesor Koranoff), Paul Faivre (abbé), Paul Villé (lékař), Jean-Pierre Cassel, Guy Bedos, Andrée Guize, Claudie Laurence (Sophie)
 
 
námět:
André Mouézy-Éon
 
 
scénář:
André Berthomieu
 
 
kamera:
Walter Wottitz
 
 
hudba:
Henri Verdun
 
 
střih:
Gilbert Natot
 
 
zvuk:
Raymond Gauguier
 
 
produkce:
Irénée Leriche
 
 
výprava:
Raymond Nègre
 
 
producent:
Fernand Rivers
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.