Poslední zúčtování (2018)

Poslední zúčtování (Final Score)
60.3 %
 
 

Final Score

Další název: Posledné zúčtovanie

    Žánr: akční / thriller
    Země: Velká Británie
    Délka: 104 min.
POZOR SPOILER

V Rusku se to mele, je válka. Dva bratři vedou revoluci za nezávislost. Vůdce revolucionářů Dimitrij Belav je prý zabit. Jeho bratr Arkadij není schopen udržet pořádek, proto je zatčen.

Kluci hrají fotbal, když sklem ve dveřích proletí tělo muže. Hned za ním vyjde ven člověk, velký jako gorila. Pronásleduje prchajícího, ale uprchlíka srazí autem jeho kolegyně a milenka Taťána. Ten je pověšen hlavou dolů a mučen.

Americký válečný veterán Mike Knox přijíždí do Londýna. Navštíví svou švagrovou. Bere to jako povinnost, protože její muž zahynul ve válce. Švagrová má dceru Denisu, a ta je pěkné kvítko. Avšak i přes domácí vězení ji Mike vytáhne na fotbalový stadion, kde se hraje důležité utkání. Deni dostane chuť na hot dog a Mike pro něj jde. Ona pak odejde za svým kamarádem. Zatím ještě nikdo netuší, že jsou zde i teroristé. Ti obsadí velín a další důležité body. Akce běží potichu a nikdo nemá o ničem ani tušení. Až teroristé vypnou wi-fi a přeruší tím veškerá spojení, začne být některým lidem něco divné. Velitel teroristů je Arkadij Belav, mezi diváky zápasu chce najít svého údajně mrtvého bratra.

Mike hledá Denisu a pomáhá mu arabský poskok Faisal. Mike chce do centrály, ale už ve výtahu začne rvačka s hlídkou. Mikemu je ihned jasné, že zde nepůjde o nějakou maličkost. Proto kontaktuje policii, ale protože není sděleno heslo o potížích zamaskované do počasí, nebere to šéf policie vážně. Teprve až Mike po dalších rvačkách shodí tělo jednoho z padouchů ze střechy stadionu na auto, začíná se policie probouzet. Na místo přichází i asijský agent Čo. Ten ví, kdo proti nim stojí, ale nemíní nijak razantně zakročit.

Teroristé již vědí, kdo je Mike a bohužel už vědí i o Deni. Takže si ji jednoduše vyvolají rozhlasem k bráně a Deni, netušíc oč jde, tam kráčí. Na poslední chvíli však teroristům zmizí. Mike si bere motorku a mizí také. Nastává zběsilá honička.

Mike najde Dimitrije a Taťána Denisu. Takže jsou zde dva lidé stojící proti sobě, a oba mají rukojmí. Ani jeden o něj nechce přijít. Je tedy domluvena výměna. V rozhodující chvíli však Denisa odmítne poslušnost…  Autor: Pitryx

režie:
Scott Mann
 
 
hraje:
Dave Bautista (Michael Knox), Pierce Brosnan (Dimitri), Ray Stevenson (Arkady), Martyn Ford (Vlad), Ralph Brown (Steed), Lucy Gaskell (Rachel), Gordon Alexander (Emil), Amit Shah (Faisal), Lara Peake (Danni), Nathalie Armin (Milson), Alexandra Dinu (Tatiana), Aaron McCusker (velitel SAS), Bern Collaco (policejní důstojník), Lee Charles (Andrei), Peter Pedrero (Anton), Victoria Broom, Joelle Koissi, Lee Byford, Craig Conway (Viktor), Chloé Booyens (fanynka), David J Biscoe (voják SAS)
 
 
scénář:
Jonathan Frank, Keith Lynch, David T. Lynch
 
 
kamera:
Emil Topuzov
 
 
hudba:
James Edward Barker, Tim Despic
 
 
kostýmy:
Liza Bracey
 
 
střih:
Robert Hall
 
 
zvuk:
Richard Kondal, Rob Entwistle
 
 
koproducent:
Alana Crow, Babak Eftekhari
 
 
výkonný producent:
Mark Canton, Arianne Fraser, Elizabeth Williams, Courtney Solomon, Delphine Perrier, Zackary Adler
 
 
producent:
Dave Bautista, Wayne Marc Godfrey, Marc Goldberg, James Harris, Robert Jones, Mark Lane, Jonathan Meisner
 
 
kaskadér:
Rob de Groot (double: Dave Bautista)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.