Poslední skaut (1991)

Poslední skaut (The Last Boy Scout)
85.9 %
 
 
 
 
 
Film na Blu-ray

The Last Boy Scout

Další název: Posledný skaut (SK)

    Žánr: akční / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 22.5.1992        
    Délka: 105 min.
„Cílem je přežít.“
Probíhá zápas v americkém fotbalu. Jeden z hráčů při něm tasí pistoli a do protihráčů střílí. Nakonec zastřelí sám sebe.

Soukromý detektiv Joe Hallenbeck vyspává v autě. Nemá zrovna dobré období. Naštěstí mu kamarád Mike Matthews sežene práci, totiž pomoc exotické tanečnici, která potřebuje ochranku. Joe se vrací domů a ve skříni nalézá právě tohoto Mikea, jako milence své ženy. Vyprovodí jej ven, a když Mike usedá do auta, toto exploduje. Joe navštíví onu tanečnici, kde poznává i jejího nápadníka, černocha Jimmyho Dixe. Mají spolu drobnou rozmíšku, ale nic vážného. A pak je ona tanečnice zastřelena a Joe ví, že to byla práce profíků. Jimmy i Joe končí na policii, a po výslechu chce Jimmy použít auto své mrtvé přítelkyně. Joe mu však v nastartování zabrání a nalezne zde C4. Později je Joe jat ganstery a bit jako žito. On se však nenechá a jednoho zabije. Jsou to lidé Shellyho Marcona. Ten má drobný kšeftíček, za pouhých šest miliónů, se senátorem Baynardem. Ten má být zabit a vše má být hozeno na Joea. Při předávce peněz v lese je však lapen Jimmy, který chtěl pomoci. A přichází sem i Joeova dcera Darian. Dochází k bitvě, po které jsou nuceni Joe, Jimmy a Darian utéci. Částečně se jim to daří, ale rozruch kolem udělají pořádný. Nakonec nechávají Darian, aby našla policajta, a sami se vydávají na stadion, kde se má odehrát závěrečný boj…  Autor: Pitryx

režie:
Tony Scott
 
 
hraje:
Bruce Willis (Joe Hallenbeck), Damon Wayans (Jimmy Dix), Chelsea Field (Sarah Hallenbecková), Noble Willingham (Sheldon Marcone), Taylor Negron (Milo), Danielle Harris (Darian Hallenbeck), Halle Berry (Cory), Bruce McGill (Mike), Kim Coates (Chet), Chelcie Ross (senátor Baynard), Joe Santos (Bessalo), Tony Longo (Big Ray Walston), Frank Collison (Pablo), Eddie Griffin (M.C.), Julie K. Smith, Anne Lockhart, Badja Djola (vrah Alley Thug), Clarence Felder (McCoskey)
 
 
námět:
Shane Black, Greg Hicks
 
 
scénář:
Shane Black
 
 
kamera:
Ward Russell
 
 
hudba:
Michael Kamen
 
 
výprava-architekt:
Brian Morris
 
 
kostýmy:
Marilyn Vance
 
 
střih:
Stuart Baird, Mark Goldblatt, Mark Helfrich
 
 
zvuk:
Martin Raymond Bogler, Rosemarie Wheeler, Martin Bolger
 
 
vedoucí produkce:
Shane Black, Barry Josephson
 
 
produkce:
Joel Silver, Michael Levy
 
 
titulky-česká verze:
Jiří Harrer
 
 
zvláštní efekty:
Al Di Sarro (supervize)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Charles Picerni, Charlie Picerni
 
 
vizuální efekty:
Tom Martinek
 
 
kaskadér:
Nick Brett, Keii Johnston (double: Mr. Willis), Gregory J. Barnett
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.