Posle smerti (1915)

Posle smerti
75 %
 
 

Další název: После смерти

    Žánr: drama
    Země: Rusko
    Délka: 46 min.
Mladý vědec Andrej Bagrov nachází po smrti milované matky útěchu v usilovné práci. Z letargie ho vytrhne až přítel Cenin, který jej pozve na večírek kněžny Tarské, kde Andrej poznává půvabnou herečku Zoju. Nešťastná Zoja se mu snaží vypovědět svá trápení a problémy, ale netrpělivý Bagrov ji nevyslechne. Brzy nato se dozvídá o jejím skonu - pravděpodobně sebevraždě pomocí jedu.

Šokovaný Andrej si pozdě vyčítá svojí lhostejnost, tím spíš, že poznává, jak moc vlastně Zoju miloval.Vydává se na cestu do Kazaně, kde se setkává se Zojinou rodinou. Její sestra mu předává Zojin deníček, z něhož se Andrej dozvídá o dívčině hluboké lásce k němu. Čím déle se probírá jeho stránkami, tím silněji z nich slyší volání milovaného děvčete... Nakonec svým představám propadá natolik, že pro něj život bez Zoji ztrácí smysl a on s úsměvem na rtech dobrovolně odchází za přízrakem své lásky.  Autor: green-tea

režie:
Jevgenij Bauer
 
 
hraje:
Vitold Polonskij (Andrej Bagrov), Vera Karalli (Zoja Kadmina), Olga Rachmanova (Kapitolina Markovna), Marija Chalatova (Zojina matka), Tamara Gedevanova (Zojina sestra), Georg Asagaroff (Cenin), Marfa Kassackaja (kněžna Tarská)
 
 
námět:
Ivan Turgeněv
 
 
scénář:
Jevgenij Bauer
 
 
kamera:
Boris Zaveljev
 
 
hudba:
Neil Brand
 
 
producent:
Alexandr Chanžonkov
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.