Poslání s podrazem (2002) [TV film]

Poslání s podrazem
67.5 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Délka: 80 min.
„Dva příběhy o staré lásce, která opravdu nerezaví“
Oba současné příběhy POSLÁNÍ a PODRAZ scenáristy a režiséra Milana Růžičky vyprávějí s trochou nostalgie o nesnadném období podzimu, lidského stárnutí, ale zároveň v lyrickém a komediálním duchu směrují k vtipné pointě.

První povídka POSLÁNÍ zobrazuje osudy dvou starých cirkusáků Mery a Ferdinanda a jejich psíka Maxe, o kterého má zájem bohatý, opuštěný důchodce pan Švarc. Originální milostný trojúhelník vyřeší až lyricko-komický vztah dvou hrdinů a svobodný klaun Ferdinand může dál s Maxem plnit své poslání…

V povídce PODRAZ se starší paní Julie po letech emigrace vrací domů. Setkává se se svou první láskou, moudrým, lež značně nepraktickým profesorem Romanem Zahrádkou. Třetího do tohoto trojúhelníku tvoří profesorův švagr, instalatér Řeřich. Podraz klade otázku, zda v závěru života hraje důležitější roli láska k záhadné osudové ženě, nebo obyčejné lidské přátelství a vzájemná nezištná pomoc blízkému člověku unést jeho stáří…

V hlavních rolích uvidíte další čelné herecké osobnosti naší starší generace. Ladislav Chudík získal za roli v povídce Podraz cenu na festivalu Novoměstský hrnec smíchu 2002.

režie:
Milan Růžička
 
 
hraje:
Jiřina Bohdalová (Marie), Stanislav Zindulka (Ferdinand), Ladislav Chudík (profesor Roman Zahrádka), Josef Somr (role neurčena), Květa Fialová (Julie), Lubor Tokoš (Švarc), Václav Kotva (role neurčena), Jan Kuželka (role neurčena), Marie Marešová (role neurčena), Věra Koktová (role neurčena), Eva Tauchenová (role neurčena), Gabriela Hyrmanová (role neurčena), Kateřina Březinová (role neurčena), Vlastimil Čaněk (role neurčena), Miroslav Šnajdr (role neurčena), Viktor Skála (role neurčena), Eva Štruplová (role neurčena)
 
 
scénář:
Milan Růžička
 
 
kamera:
Pravoslav Flak
 
 
hudba:
Richard Bergman
 
 
kostýmy:
Libuše Pražáková
 
 
výtvarník:
Tomáš Bím
 
 
dramaturgie:
Jiří Bednář
 
 
výprava:
Tomáš Moravec
 
 
vedoucí výroby:
Dagmar Bautzká
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.