Popelka (2015)

Popelka (Cinderella)
77.3 %
 
 

Cinderella

Další název: Popoluška

    Žánr: dobrodružný / drama / rodinný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 19.3.2015        
    Délka: 114 min.
Děj snímku Popelka sleduje osudy mladé Elky (Lily James), jejíž otec, kupec, se po smrti její matky znovu ožení. Elka má svého tatínka velice ráda, a tak se snaží ke své nové maceše (Cate Blanchett) a jejím dvěma dcerám Anastázii (Holly Grainger) a Drizele (Sophie McShera) chovat vstřícně, a dělá všechno proto, aby se ve svém novém domově cítily dobře. Když ale Elčin otec nečekaně zemře, Elka zjistí, že je vydána na milost své nové žárlivé a kruté rodiny. Zanedlouho se z ní stane obyčejná služka, věčně umouněná od popela, které ostatní posměšně říkají Popelka. Navzdory krutostem, kterým je nucena čelit, ale Elka neztrácí naději a je rozhodnuta řídit se posledním přáním své matky, aby vždy byla „odvážná a laskavá“. Nehodlá propadnout zoufalství, ani pohrdat těmi, kteří s ní jednají špatně. A pak je tu ještě jistý pohledný cizinec, se kterým se setkala v lesích. Elka, která nemá nejmenší tušení, že se ve skutečnosti jedná o prince, a nikoliv o pouhého učedníka ze zámku, má pocit, že konečně potkala spřízněnou duši. Záhy nato se zdá, že by se na ni konečně mohlo usmát štěstí. Všechny dívky z širokého okolí jsou totiž sezvány do královského paláce na bál a Elka se těší, že by se tam mohla znovu setkat s okouzlujícím Kitem (Richard Madden). Macecha jí však návštěvu bálu zakáže a zlomyslně jí roztrhá šaty. Jako ve všech správných pohádkách je však pomoc nablízku a objevuje se kouzelná víla kmotřička (Helena Bonham Carter), která – proměnou dýně a několika myšek – Popelčin život navždy změní.
Falcon

režie:
Kenneth Branagh
 
 
hraje:
Lily James (Elka), Cate Blanchett (macecha), Holly Grainger (Anastázie), Sophie McShera (Drizela), Richard Madden (Kit, princ), Helena Bonham Carter (kouzelná víla), Stellan Skarsgård (velkovévoda), Nonso Anozie (kapitán), Derek Jacobi (král), Ben Chaplin (otec Elky), Leila Wong (princezna Mei Mei), Hayley Atwell (maminka Elky), Mimi Ndiweni (spící dáma), Jane Fowler (manželka obchodníka), Paul Hunter (farmář), Eloise Webb (Elka, dítě), Jamie B. Chambers (stráž v paláci)
 
 
scénář:
Chris Weitz
 
 
kamera:
Haris Zambarloukos, Martin Walsh
 
 
hudba:
Patrick Doyle
 
 
kostýmy:
Sandy Powell
 
 
zvuk:
Orin Beaton, Andrew Caller
 
 
titulky-česká verze:
Vojtěch Kostiha
 
 
dabing:
Jan Vlasák (král), Zuzana Slavíková (macecha), Barbora Šedivá (Popelka), Radka Stupková (víla kmotřička), Lukáš Rous (princ), Eliška Nezvalová (Drizela), Ivana Korolová (Anastázie), Jaromír Meduna (vévoda), Saša Rašilov (tatínek), David Suchařípa (Kapitán), Šárka Vondrová (maminka), Stanislav Lehký (vyvolávač), Milan Slepička, Jiří Ployhar, Zdeněk Hess, Ernesto Čekan, Otto Rošetzký, Martin Myšička, Jindřich Hinke, Monika Hladová, Martina Šťastná, Klára Nováková
 
 
zpěv:
Lily James ("Lavender's Blue", "Oh, Sing Sweet Nightingale", "A Dream Is A Wish Your Heart Makes")
 
 
animace:
Warren Leathem, Andrew Atteberry
 
 
masky:
Nadia Homri
 
 
pomocná režie:
Richard Whelan
 
 
výkonný producent:
Tim Lewis, Barry H. Waldman
 
 
producent:
Simon Kinberg, David Barron, Allison Shearmur
 
 
kaskadér:
Olivia Jackson, Evie Wray (double: Princess Chilena)
 
 
překlad:
Vojtěch Kostiha
 
 
režie českého znění:
Zdeněk Štěpán (+ úprava dialogů)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.