Pomsta Růžového pantera (1978)

Pomsta Růžového pantera (Revenge of the Pink Panther)
77 %
 
 

Revenge of the Pink Panther

Další název: Blake Edwards' Revenge of the Pink Panther

    Žánr: komedie / krimi
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 104 min.
„Svět věří, že je inspektor Closeau mrtev. Vrchním inspektorem se opět stává Dreyfuss.“
Důvěřuj, ale prověřuj. Tímhle heslem se zřejmě řídí celý svět, včetně newyorské mafie. Ta dvojnásob, neboť si přece svoje akce v hodnotě mnoha milionů dolarů nemůže nechat ohrozit nějakým neumětelem. A tak ji musí její „francouzská spojka“ – chce-li si uchovat účast v akci Gannet – přesvědčit, že je ještě dostatečně silná a mocná. A jak jinak něco takového dokázat, než že zlikvidujeme nejslavnějšího muže Francie, obávaného inspektora Clouseaua? Nebude to samozřejmě nic snadného, neboť počet atentátů, které Clouseau dosud přežil, se nebezpečně blíží druhé desítce. Filip Douvier však svým lidem věří. Zdá se, že dny inspektora Clouseaua jsou tentokrát definitivně sečteny…

V pořadí pátý film s „geniálním nešikou“ inspektorem Clouseauem je nepochybně jedním z nejlepších snímků z „panteří“ řady. Jeho vyznění bezesporu napomáhá i skvělý český dabing s neodolatelným Stanislavem Fišerem v hlavní roli.

Zdroj: ČT

režie:
Blake Edwards
 
 
hraje:
Peter Sellers (šefinspektor Jacques Clouseau), Herbert Lom (šef inspektor Charles Dreyfus), Burt Kwouk (Cato Fong), André Maranne (seržant François Chevalier), Graham Stark (profesor Auguste Balls), Dyan Cannon (Simone Legree), Robert Loggia (Al Marchione), Alfie Bass (Fernet), Robert Webber (Philippe Douvier), Paul Stewart (Julio Scallini), Ferdy Mayne (Dr. Paul Laprone), Sue Lloyd (Claude Russo), Douglas Wilmer (policejní komisař), Valerie Leon (Tanya), Anthony Chinn (Benson), John Bluthal (správce hřbitova), Rita Webb (dáma v okně), John G. Heller (člen představenstva), Tony Beckley (Guy Algo), Danny Schiller (Cunny), Andrew Sachs (Hercule Poirot), Elisabeth Welch (Mrs. Wu)
 
 
námět:
Blake Edwards
 
 
scénář:
Blake Edwards, Frank Waldman
 
 
kamera:
Ernest Day
 
 
hudba:
Henry Mancini
 
 
střih:
Alan Jones
 
 
dabing:
Stanislav Fišer (Clouseau)
 
 
zvláštní efekty:
Brian Johnson
 
 
výkonný producent:
Tony Adams
 
 
producent:
Blake Edwards
 
 
kaskadér:
Doug Robinson
 
 
vedoucí výroby:
Ken Wales, Derek Kavanagh
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.