Pomsta (1937)

Pomsta (Jump for Glory)

Jump for Glory

Další název: When Thief Meets Thief

    Žánr: komedie / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 85 min.
"Pomsta". Je to film z ovzduší bývalých pašeráků lihovin, zlodějů, podvodníků a hochštaplerek, lidí, kteří se pokoušejí dobře žít na účet jiných. Přitom morálka je zachráněná tím, že v průběhu děje se ukáže, že i v takových lidech může být dobré jádro a že je pro ně možný návrat k počestnému životu, to tím spíše, když jsou ještě mladí a octnou se v zajetí kouzla očišťující lásky. Pro zatvrzelé zločince, elegantní gangstery, připraví spravedlivý osud ovšem také zasloužený trest, jenže málem by s sebou strhl i oba milující se mladé lidi.

A tak závěrem tohoto příběhu je soudní přelíčení, kde mladá žena je obžalovaná z vraždy. V tomto přelíčení, jež dovede americká režie vystupňovat v dramatický, nejvíc vzrušující část filmu, děj vyvrcholuje a stává se nejnapínavější. Bylo toho také již třeba, poněvadž děj má místy vleklé tempo a užívá prostředků k zapůsobení na cit diváků, jež nelze nazvat všude novým. Diváky zajímají především postavy hlavní trojice herců, mladého Douglase Fairbankse, v jehož rysech diváci lehce poznali potomka otce, kdysi herce tak slavného. Co mu schází do otcovy živelnosti, to nahrazuje dramatickými schopnostmi ve hře a výrazu. V ženské úloze Valerie Hobsonová a v úloze ničemného podvodníka Alan Hale.  Autor: Asmodej

režie:
Raoul Walsh
 
 
hraje:
Douglas Fairbanks (Ricky Morgan), Valerie Hobson (Glory Fane), Alan Hale (Jim Diall 'Col. Fane'), Anthony Ireland (Sir Timothy Haddon), Barbara Everest (Mrs. Nolan), Edward Rigby (Sanders), Esme Percy (Robinson), Basil Radford (Defending Counsel), Leo Genn (Prosecuting Counsel), Ian Fleming (Coroner)
 
 
scénář:
Harold French
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.