Pohřbeni zaživa (1997)

Pohřbeni zaživa (Buried Alive 2)
47.2 %
 
 

Buried Alive 2

Další název: Enterré vivant 2; Lebendig begraben 2; Pochovaní zaživa 2; Pohřbeni zaživa 2

    Žánr: thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 97 min.
Historie se opakuje. Manželka Laura Riskinová (Ally Sheedy), která přežila pokus o vraždu i předčasný pohřeb, se mstí. Pomoc našla u tajuplného cizince.

Celých deset let už kolují pokojným malým americkým městečkem podivné pověsti o tom, že Clint Goodman vstal z hrobu, aby zabil svou nevěrnou manželku a jejího milence, doktora, který obstaral jed k jeho otravě. Nyní se, jak se zdá, historie opakuje. Když mladá Laura Riskin zdědí značný majetek, doufá, že s manželem Randym konečně budou tou správnou rodinou s hezkým domem a dětmi. Randy má však zcela jiné plány a místo dětí se rozhodne společně se svou atraktivní a bohatství chtivou milenkou Roxanne zabít, zmocnit se dědictví a společně začít jinde nový luxusní život. Všechno má vypadat nenápadně a tak si dvojice vybere jed, shodou náhod stejný, kterým se před lety pokusili otrávit Clinta. Žena upadne do hlubokého komatu se všemi klinickými příznaky smrti, a shodou okolností je pohřbena bez pitvy i posmrtných úprav. Když se nakonec v hrobě probudí, podaří se jí uniknout z rakve i z hrobu. Děsivý zážitek v ní probudí touhu pomstít se zrádnému manželovi i jeho milence a nečekanou pomoc nachází u tajuplného cizince, který se nedávno dorazil do městečka, a kterým není nikdo jiný než její strýc Clint. Jeho zkušenosti ji přijdou vhod nejen při plánování pomsty...

režie:
Tim Matheson
 
 
hraje:
Ally Sheedy (Laura Riskinová), Stephen Caffrey (Randy Riskin), Tracey Needham (Roxanne), Tim Matheson (Clint Goodman), Brian Libby (balzamovač), Clifton Daniel (Walter), Ron Dortch (doktor Diner), Keith Flippen (asistent balzamovače), Tommy Hinkley (Shriff Jim Puller), Lonnie Horsey (Ed), Shawnette Baity (zpěvačka evangelia), Elaine Nalee (Edith), Mike Pniewski (Dr. Ford), J. C. Quinn (Curtis)
 
 
scénář:
Walter Klenhard
 
 
kamera:
Jacques Haitkin
 
 
hudba:
Michel Colombier
 
 
kostýmy:
Robert M. Moore
 
 
střih:
Virginia Katz
 
 
zvuk:
Deborah Fastuca, Ron Horwitz
 
 
zvláštní efekty:
Ted Allen
 
 
vizuální efekty:
Malina Koani, Bret Mixon
 
 
fotograf:
Guy D'Alema
 
 
výprava:
Leslie Binns
 
 
výkonný producent:
Niki Marvin
 
 
producent:
John V. Stuckmeyer
 
 
kaskadér:
Keith Siglinger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.