Po bouřce (1990)

Po bouřce (Después de la tormenta)

Después de la tormenta

Další název: After the Storm

    Žánr: drama
    Země: Argentina / Španělsko
    Délka: 95 min.
Film Po bouřce zavádí diváka do Argentiny roku 1915. Hlavní hrdina musí opustit venkov a i s celou rodinou odejít za prací do Buenos Aires. Když se mu splní přání vrátit se z města zpět do rodného kraje, nachází prostředí plné přetvářky a lidské bestiality.

Film Po bouřce má v rámci argentinské kinematografie významné postavení. Stal se důležitou reflexí historie země a její společnosti roku 1915, kdy byly laskavost, veškeré dobro, a atributy prostého ctnostného života přisuzovány venkovu. Oproti tomu město bylo vnímáno jako změť nekontrolovatelné vášně, podvodů a arogance. Takové zobrazování a zobecněné vnímání rozdílu venkova a města najdeme napříč celou argentinskou kinematografií. Ve filmu Po bouřce pohledem režiséra hranice a rozdíly mezi městem a venkovem přestaly existovat. V obou prostředích nacházíme stejné vášně a napětí, stejnou bídu, stejné znaky. O tom se přesvědčí propuštěný dělník kovoprůmyslu, který se musí
odstěhovat s celou svou rodinou do buenosairských favel (villa miseria). Jeho snem je vrátit se na venkov, kde ještě žije jeho bratr. Touží se opět setkat s přírodou a ztracenou identitou. Po návratu na venkov však zjistí, že pracovní podmínky jsou právě zde nejhorší a z lidí, které ho obklopují, se stávají bestie.
katalog 1. Festivalu nad řekou

režie:
Tristán Bauer
 
 
hraje:
Lorenzo Quinteros (Ramón), José Andrada, Franklin Caicedo (Negro), Paola Cardozo (Paloma), Víctor Hugo Carrizo, Lidia Catalano, Patricio Contreras (Santos), Eva María Fernández (Nora), Angela Thompson Georgas (Luisa Gomez), Juan Ramón López, Javier Núñez (Andrés), Oscar Nuñez, Ana María Picchio, Juanjo Selveretti, Joffre Soares (Jesús de las Mercedes)
 
 
námět:
Aldo Romero
 
 
scénář:
Tristán Bauer, Rubén Álvarez, Graciela Maglie
 
 
kamera:
Ricardo DeAngelis
 
 
hudba:
Rodolfo Mederos
 
 
střih:
Luis César D'Angiolillo
 
 
výprava:
Abel Facello
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.