Rostlino - lékař (1979) [TV epizoda]

Rostlino - lékař
46.7 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 46 min.
V zemědělském družstvu v Nepomuku se chystají chlapi vyrazit na pole, kdy jako každý rok se podílejí svojí prací a svým umem na sklizni zrna. Na kombajnech se finišuje, připravují se, aby svým dobrým stavem obstály pro tisíce najetých kilometrů. Chlapi se hlásí na kombajny a dávají se dohromady páry, jiní již byly na žních po několik let, již je to rutina a prestiž, budou spolu pracovat několik dlouhých týdnů spolu.

Hodně do všeho zasahují manželky a milenky. Jedna by se svého chlapa na čas zbavila a druhá by jej nepustila. Ředitel (Jaroslav Moučka) vybírá člověka, který tomu všemu bude kočírovat a oko mu padne na rostlináře Kubánka (Jan Hartl) ale ten je mladý a nezkušený a s takovou prací se ještě nesetkal. Každý chce na žně z jiného důvodu, ale všichni si finančně přilepší...  Autor: jarda53

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Jaroslav Moučka (ředitel Kahovec), Vlastimil Hašek (Pravoslav Žižka), Jan Faltýnek (řidič Olda), Jaromír Hanzlík (Vilda Muclinger), Jan Hartl (Víťa Kubánek), Zora Jiráková (Kubánková, Víťova matka), Jan Hrušínský (Ludvík Kupec), Vladimír Menšík (táta Holeček), Lubomír Kostelka (Holečkův pomocník), Jiří Samek (Bohouš Straka), Dagmar Neblechová (Straková, Bohoušova žena), Jaroslav Kaňkovský (Pepa Tichý), Gustav Heverle (Pouzar), Jiří Bruder (přednosta stanice), Josef Patočka (děda Punčochář), Jan Skopeček (předseda JZD Tuček), Václav Sloup (Jindříšek Kužela), Zuzana Šavrdová (Kuželová, Jindrova žena), Dana Bartůňková (role neurčena), Luděk Nešleha (role neurčena), Zdeněk Braunschläger (role neurčena), Eva Brožková (role neurčena), Oldřich Janovský (role neurčena), Olga Machoninová (role neurčena)
 
 
námět:
Jaroslav Dietl
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Zdeněk Marat
 
 
výprava-architekt:
Josef Diviš
 
 
kostýmy:
Stela Drozdová
 
 
střih:
Irena Hampejzová
 
 
zvuk:
Miroslav Letenský
 
 
II. kamera:
Vlastimil Malaska
 
 
masky:
Ladislav Bacílek
 
 
dramaturgie:
Libuše Pospíšilová
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Miloslav Huja, Růžena Ostřížková
 
 
pomocná režie:
Anna Kohoutová, Petr Švéda
 
 
odborný poradce:
Jaroslav Vyštejn
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr
 
 
dirigent:
Štěpán Koníček
 
 
vedoucí výroby:
Viktor Knapp (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.