Plán útěku 2 (2018)

Plán útěku 2 (Escape Plan 2: Hades)
49.8 %
 
 

Escape Plan 2: Hades

Další název: Escape Plan 2; Plán uteku 2

    Žánr: akční / thriller
    Země: Spojené státy americké / Čína
    Premiéra v ČR: 26.7.2018        
    Délka: 96 min.
„Tohle není vězení. Tohle je Hades.“
POZOR, SPOILER

V Čečensku je bit zajatec. Je to Lucas Greaves z IDP News. Do kamery žádá propuštění vězně Abdela Salmana Al-Arkany z vězení v Paříži. Vězňů je zde více a mají být popraveni, nebude-li splněn tento požadavek. Věznitelé přitáhnou ke kameře ještě dvě dívky, když se to začne mlít. Za husté střelby a zajatci prchají. V podstatě se útěk podařil, ale zemřela při něm poraněná dívka. Tým se domnívá, že to bylo Kimbralovou vinou.

Nyní jsme v Georgii. Kimbral je za zpackanou akci z týmu propuštěn svým šéfem Rayem Breslinem. Ten pak ještě dává poučení dalšímu členovi, mládenci jménem Shu. Chce, aby byl pro tým, a ne jako Kimbral.

O rok později se Shu ocitá v Šanghaji, kde jej dívka Chin žádá o pomoc. Bratr Yusheng má potíže a ona se bojí o jeho život. Shu pomoc slíbí a odjíždí do Bangkoku v Thajsku. Zde tahá opilého Yushenga když jsou napadeni muži v maskách. Shu se ocitá ve vězení Hádes, kde vše řídí stroj Galileo. Shu se nemá ani čas rozhlédnout, již musí nastoupit do zápasu v ZOO. Boj vyhraje a může na dvě hodiny do svatyně. Pak je upoután v křesle a nějaký muž, který se později představí jako krotitel, jej přemlouvá ke spolupráci. Má přemluvit Yushenga k vyzrazení patentu. Ve vězení je i Kimbral a pomalu začnou plánovat útěk.

Ray se sejde s možnou protistranou, ale dochází ke střelbě.

V Hádesu přemlouvá Yusheng ke spolupráci i muže, který se dostává do kuchyně. Následná rvačka je trestána elektrickým proudem. Akala je další muž zatažen do hry ve vězení. Proběhne také další boj v ZOO. Shu pomalu ale jistě získává poznatky potřebné k útěku. Také hraje o čas, když mluví s krotitelem. Venku se také bojuje a hledají se všemožné cestičky, jak Shuovi pomoci. Do útěku je zapojeno i trio mužů, kteří si říkají Legie. Jsou to borci, kteří se s nikým moc nebaví a jejich obor jsou počítače.

Shu i Kimbral se ocitají v křeslech u centrálního řízení. Zde se také Shu dozví, co a kdo to zde celé řídí. Jeho překvapení je velké. V podobném křesle se ocitá i Ray, následně se také ocitá v ZOO. Také je donucen k prvnímu boji a soupeř je hodně překvapivý.

Plány k útěku se pilují k dokonalosti. Celý systém vedení vězení Hádes je narušen a představení začíná...  Autor: Pitryx

režie:
Steven C. Miller
 
 
hraje:
Sylvester Stallone (Ray Breslin), Ashley Cusato (Mary), Dave Bautista (Trent DeRosa), Jaime King (Abigail Rossová), 50 Cent (Hush), Jesse Metcalfe (Luke Walken), Lydia Hull (Jules), Chuang Siao-ming (Shu Ren), Tyler Jon Olson (Moe), Shea Buckner (Larry), Gordon Michaels (Leon Grassi), Mike Leeder (vězeň), Wes Chatham (Jaspar Kimbral), Roman Mitichyan, Zeeko Zaki, Chen Tang (Yusheng Ma), Rowan Bousaid
 
 
scénář:
Miles Chapman
 
 
kamera:
Brandon Cox
 
 
výprava-architekt:
Niko Vilaivongs
 
 
kostýmy:
Bonnie Stauch
 
 
střih:
Vincent Tabaillon
 
 
zvuk:
Freddy Chancellor, Matt Derber
 
 
dabing:
Pavel Rímský (Breslin), Martin Zahálka (Derosa), Petr Neskusil (Shu), Libor Bouček (Luke), Radek Hoppe (Hush), Martin Sobotka (Kimbral), Oldřich Hajlich (Ma), Jiří Krejčí (Akala), Jan Szymik (Moe), Marcel Vašinka (Galileo), Pavel Šrom (Faust), Petr Burian (Bug), Ladislav Cigánek (Grassi), Petra Hanžlíková-Tišnovská (Alice), Martina Kechnerová (Quin), Regina Řandová (Mary), Vojtěch Hájek (Red), Jana Zenáhlíková (Abigail), Týna Průchová (Jules), Kateřina Březinová, Martin Hruška, Radovan Vaculík
 
 
koproducent:
Timothy C. Sullivan, Michael J. Urann
 
 
fotograf:
Guy D'Alema
 
 
výkonný producent:
Barry Brooker, Ted Fox, Wayne Marc Godfrey, Robert Jones, Tony Parker, Mark Stewart, Stan Wertlieb
 
 
producent:
Robbie Brenner, Mark Canton, Randall Emmett, George Furla, Zack Schiller
 
 
kaskadér:
Ben Jenkin, Rob de Groot (double: Dave Bautista)
 
 
režie českého znění:
Kateřina Březinová (S Pro Alfa, 2018)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.