Pierino la peste alla riscossa (1982)

Pierino la peste alla riscossa
40 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Itálie
    Délka: 84 min.
Film Umberta Lenziho vychází z kořenů italské bláznivé komedie. Je součástí mini série zvané pierinománie, která vznikla na začátku osmdesátých let. Několik příběhů subžánru erotického filmu spojovala postava Pierina, postpubertálního mladíka, který řádí ve školních lavicích. Představitelem byl populární šilhan Alvaro Vitali, ale v tomto filmu ho zastoupil statný Giorgio Ariani.

Příběh se skládá z několika epizod, které nemají žádnou logickou návaznost, ale jsou plné gagů typických pro italské komedie sedmdesátých a osmdesátých let minulého století. Pierino je ve škole vůdčí element všech obehraných skopičin, např. sledování spolužaček nebo profesorek v choulostivých situacích. Dalšími nositeli humoru jsou Pierinův otec, majitel lékárny, matka a babička.  Autor: curil

režie:
Umberto Lenzi
 
 
hraje:
Giorgio Ariani (Pierino), Mario Brega (Giulio, Pierinův otec), Elena Fabrizi (Donna Rosa, Pierinova babička), Didi Perego (Giovanna, Pierinova matka), Giacomo Rizzo (Stanghetti, mistr), Renzo Montagnani (Pier Maria Delle Vedove), Lucia Cassini (Peppa), Enzo Andronico (barman), Ugo Fangareggi (Pasquale), Adriana Facchetti (manažerka), Franca Scagnetti (nájemnice), Alfredo Adami (rolník), Enzo Robutti (zákazník v lékárně), Ennio Antonelli (rolník), Fulvio Mingozzi, Serena Grandi (pokladní), Luigi Leoni (Orazio), Tiberio Murgia (Vigile), Jenny Tamburi (paní Bonazziová)
 
 
námět:
Dardano Sacchetti
 
 
scénář:
Giorgio Mariuzzo, Dardano Sacchetti
 
 
kamera:
Guglielmo Mancori
 
 
hudba:
Walter Rizzati
 
 
výprava-architekt:
Massimo Lentini
 
 
kostýmy:
Massimo Lentini
 
 
střih:
Gianfranco Amicucci
 
 
producent:
Fabrizio De Angelis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.