Petulie (1968)

Petulie (Petulia)

Petulia

Další název: Me and the Arch Kook Petulia

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Délka: 105 min.
„Nešťastně vdaná kráska najde útěchu ve společnosti nedávno rozvedeného lékaře...“
Stárnoucí doktor Archie Bollen prožívá vážnou životní krizi – jeho okoralé manželství se po letech rozpadá. Mladičká naivní Petulie je naopak čerstvě vdaná. Do zbrklého svazku spadla, ani nevěděla jak, a podle toho také její vztah k novomanželovi vypadá. Bollen a Petulie se jednoho dne potkávají a zralý muž je okouzlen fascinující, i když komplikovanou mladou dámou. A přitom se nedá říct, že by si dva tak rozdílní lidé hned napoprvé padli do náručí. Uprostřed lhostejného světa však potkali jeden druhého a přes velký věkový rozdíl v sobě záhy nacházejí zalíbení. Podaří-li se jim překonat konvence, nic nestojí vzájemnému štěstí a nadějné budoucnosti v cestě…

Příběh stárnoucího muže, jehož mladá láska probouzí k novému životu, se především opírá o výborné herecké výkony Julie Christie (Petulia), George C. Scotta (Archie) a Richarda Chamberlaina (David). Americké milostné drama natočil britský režisér Richard Lester podle novely Johna Haase.
Zdroj: TV program  Autor: Veronika42

režie:
Richard Lester (.)
 
 
hraje:
Julie Christie (Petulia Dannerová), George C. Scott (Dr. Archie Bollen), Richard Chamberlain (David Danner), Arthur Hill (Barney), Shirley Knight (Polo), Pippa Scott (May), Kathleen Widdoes (Wilma), Roger Bowen (Warren), Richard Dysart (recepční v motelu), Ruth Kobart (zdravotní sestra), Ellen Geer (zdravotní sestra), Lou Gilbert (Mr. Howard), Nate Esformes (Mr. Mendoza), Barbara Colby (pacientka), Joseph Cotten (Mr. Danner), René Auberjonois (Fred Six), Janis Joplin (Janis)
 
 
námět:
John Haase (Me and the Arch Kook Petulia (román, 1966))
 
 
scénář:
Lawrence B. Marcus (.), Barbara Turner (adaptace)
 
 
kamera:
Nicolas Roeg (.)
 
 
hudba:
John Barry (.)
 
 
střih:
Antony Gibbs (.)
 
 
asistent režie:
John D. Bloss
 
 
fotograf:
Robert Willoughby
 
 
výprava:
Tony Walton
 
 
producent:
Raymond Wagner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.