Pepa (2018) [DCP]

Pepa
54.9 %
 
 
    Žánr: tragikomedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 12.4.2018        
    Délka: 90 min.
„Smolařem proti své vůli... Komedie o tom, jak se vymotat z neustále se opakujících dennodenních stereotypů a začít ten pravý život.“
POZOR, SPOILER

V koupelně padá muž středního věku na podlahu a umírá. Ani resuscitace nepomáhá. Mrtvý muž se jmenuje Pepa.

Před dávnými lety se jeho maminka coby vyznavačka hnutí hippie zúčastnila bouřlivého večírku, na němž přišla do jiného stavu. Tatínka narozenému Pepovi našla až později, ale ten od nich stejně prchá. Ve školce má Pepa potíže, které pokračují i ve škole. Nejprve v tělocviku, posléze s děvčaty. Když však zvládne maturitu, je přesvědčen, že jeho život teprve začíná. To byl ostatně přesvědčen skoro vždy. Začíná to příznivě s neuspokojenou spolužačkou Evou. Tu na WC zklame spolužák a ona skoro znásilní právě Pepu. Když však za ní přijde druhý den, tak jej Eva už nechce. Následuje pozvánka vojenských pánů a šňupání kakaa, které má mít za výsledek modrou knížku. Nakonec se ukáže, že to nebylo třeba. Kamarádi i přes toto šňupání odvedeni byli, ale Pepa kvůli platfusu a tělesné slabosti nikoli.

Takže je nutno nastoupit do zaměstnání. Nadřízený Tonda jej zaučuje - a bere jej s sebou i do nočního podniku, kde jej seznámí se svou dívkou Jarmilou. Ale hlavně se Zdenou. Ta na Pepu ihned vystartuje a on se domnívá, že ji okouzlil. Samozřejmě nemůže tušit, že dívčina čeká dítě a na něj chce jen „hodit“ otcovství. Takže následuje svatba, porod a pak běžné životní starosti. Vlastně jen Pepovi, jeho žena to bere s nadhledem. Pepa se doma ani nevyspí, a tak to honí v práci. Ale jen do té doby, než je načapán. Nu, je to odbyto a Pepovi do kanceláře nastupuje mladá dívenka Pavlínka. To s Pepou dost zamotá, ale naštěstí je brzy převedena jinam.

A tak život pokračuje, Pepa s manželkou jedou opět k Tondovi na karty a při návratu domů se opět Pepa a Zdena chytnou. A on se rozhoduje, že už ji nikdy nechce vidět. Už se nechce vrátit domů a potlouká se v parku, kde narazí na Pavlínku. Ta jej prosí o nocleh, protože nemá kam jít. Takže se ocitají na hotelu, kde se nechá Pepou svléknout a pak se jde sprchovat. A chce, aby se Pepa šel sprchovat s ní. Ten nadšeně nakluše do koupelny...  Autor: Pitryx

režie:
Ján Novák
 
 
hraje:
Michal Suchánek (Pepa Novák), Petra Špalková (Zdena Nováková, Pepova žena), Filip Blažek (Tonda Stoklasa, Pepův nadřízený a kamarád), Alice Bendová (Jarmila Stoklasová, Tondova žena), Martin Pechlát (Eman, Irenin manžel), Anna Stropnická (Irena), Kristýna Kociánová (Pepova maminka), Jakub Kohák (Buddy, Pepův tatínek), Vlastimil Kaňka (Pepa za mlada), Viktor Antonio (Pepa Novák jako osmiletý), Marek Vašut (učitel zeměpisu), Alena Doláková (Pavlína, Pepova nová kolegyně), Stanislav Macháček, Natálie Grossová (Zdenička Stoklasová, Zdenina dcera), Filip Březina (spolužák Šinágl), Lukáš Kunz (spolužák Boháček), Barbora Votíková (spolužačka Hájková), Vladimír Kadlec (vekslák (jako Vláďa Videos)), Zbyněk Šporc (tělocvikář), Irena Vacková (učitelka ve školce), Jan Leflík (výčepák), Josef Kubáník (pingl), Pavel Majkus (soudruh ředitel), René Hlavsa (plukovník), Petra Králová (inspektorka), Petr Klimeš (pohřební řečník), Aleš Gelnar (oddávající), Tobiáš Freja (Pepa Novák pětiletý), Max Hráský (Pepa Novák jako dvouletý), Ladislav Bubnár (učitel hudební výchovy), Linda Vondrášková (spolužačka Housková), Bogdan Kalus (taxikář), Milan Legner (předseda maturitní komise), Lukáš Chochlovský (mladý Tonda), Petr Větrovský (poslíček), Robert Eisenreich (náměstek), Andrea Rašovská (kolegyně z práce), Tereza Rokosová (kolegyně z práce), David Veselý (záchranář), Jiří Rechtorik (záchranář), Karolína Chroustová (Zdenička Stoklasová jako pětiletá), Toník Mengr (Zdenička Stoklasová jako miminko/Pepa Novák jako miminko)
 
 
scénář:
Ján Novák, Jaroslav Sauer
 
 
kamera:
Antonín Chundela, Daniel Vagenknecht (letecké záběry)
 
 
hudba:
Václav Noid Bárta, Wolfgang Amadeus Mozart (Requiem v D moll /1 věta/)
 
 
výprava-architekt:
Adam Pitra
 
 
kostýmy:
Šárka Mikesková, Petra Puldová (návrhy kostýnů + vedoucí kostymérka), Michaela Beránková, Agáta Zenklová
 
 
střih:
Michal Novák
 
 
zvuk:
Pavel Dvořák (zvuk a mix), Barbora Hovorková (zvuk a záznam zvuku), Ivan Ďurkech (záznam zvuku)
 
 
vedoucí produkce:
Veronika Havelková (vedoucí natáčení)
 
 
produkce:
Andrea Melušová ((jako Andrea Andy Melušová))
 
 
výtvarník:
Jan Poukar (grafický design)
 
 
zvláštní efekty:
Martin Prýca (koordinátorka)
 
 
vizuální efekty:
Lucie Kostková (koordinátor), Michal Křeček (supervize), Sridharan
 
 
masky:
Eva Nyklíčková, Nikola Roubalová, Martina Gajdačová, Helena Vašíčková
 
 
dramaturgie:
Jan Uhrin
 
 
asistent režie:
Radka Mizerová
 
 
asistent kamery:
Filip Rybář, Petr Zavřel (ostřič), Jaromír Šedina (steadicam)
 
 
pomocná režie:
Lukáš Kaplan
 
 
výkonný producent:
Michaela Petržilková
 
 
producent:
David Blümel, Jiří Tuček
 
 
skript:
Lucie Zeminová
 
 
asistent střihu:
Viktor Schwarcz
 
 
vedoucí výpravy:
Martin Haleš
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.