Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)

Pátek třináctého 7: Nová krev (Friday the 13th Part VII: The New Blood)
66.7 %
 
 

Friday the 13th Part VII: The New Blood

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
POZOR SPOILER

Jason je stále na řetězu pod jezerní hladinou, kam jej dostal Tommy Jarvis. Malá holčička Tina je svědkem týrání své matky, pronese směrem k otci, že chce, aby zemřel. On stojí na jezerním molu, to se vinou síly myšlenky malé Tiny propadne a on to má za sebou.

O několik let později sem Tina opět míří i s matkou Amandou. Byl to návrh doktora Crewse, který zjistil, že Tina má jisté telekinetické schopnosti. A míní jich využít. U sousedů je mladý chlapec Nick. Ten Tině pomáhá sesbírat věci z kufru, když se jí vysypaly. Ta později hýbe krabičkou sirek bez doteku rukou, později běží na molo. Zde myslí na svého otce - a probudí Jasona. Dokonce jej vidí, ale doktor se domnívá, že to byla jen její vidina mrtvého otce. To už se sem blíží Nickův bratranec Mike se svou holkou Jane. Mají slavit narozeniny, na oslavu odvede Nick i Tinu. Jane je Jasonem zabita, stejně jako po chvíli Mike. Na oslavě je již dost mladých, Tina tu vidí i Jasona. Ten zabije další dvojici, co nedaleko tábořila. Tina telekineticky roztrhne šňůru perel na krku dívky, co si z ní utahovala, a pohádá se pak kvůli tomu s doktorem. Ona i matka chtějí odjet. Další pár, Sandra a Russel, si jdou potmě zaplavat. Oba na to doplatí. Doktor nalézá mrtvolu i vražedný předmět a Tinina matka zjistí, že její dceru jen zneužíval. Tina odjíždí, ale havaruje. Z místa nehody utíká. Jedno z děvčat hledá Davida, pak náušnici, a sama je nalezena Jasonem. Děvče prchá a Jason ji pronásleduje - a také dohoní a zabije. V dodávce se raduje černošský pár, ale někdo jej vyruší. On, tedy Ben, se jde podívat a narazí na Jasona. Jeho osud je zpečetěn, stejně jako osud jeho dívky. Tina s Nickem pak nalézají Mikeovu mrtvolu. Dva mladí po sexu v chatě mají hlad. On se tedy vypraví do kuchyně, kde je načapán Jasonem a probodnut. Už i Tina přišla na to, co je doktor zač. Nick navrhuje společný útěk. V chatě je zabit mačetou další mládenec - ten, co ho jen naoko sváděla Melissa. Té šlo jen o Nicka a aby žárlil. Další Jasonova oběť je dívka prohozená oknem. Doktor s Amandou jsou venku, hledají Tinu. Doktor už dále hledat odmítá. Když se objeví Jason, nastrčí mu k zabití Amandu. Náhodou se setkává s Tinou, ale o smrti matky jí neřekne. Pak je nalezen Jasonem, který s ním učiní krátký proces. Prchající Tina na Jasona také narazí, a předvede mu své telekinetické schopnosti. Moc to nepomohlo. Jason jde za ní a narazí na Melissu. Co učiní, je jasné. Nyní zbývá již jen Tina a Nick. V boji se ukáže pravda o přísloví, že oheň je dobrý pomocník, ale zlý pán.  Autor: Pitryx

režie:
John Carl Buechler
 
 
hraje:
Kane Hodder (Jason Voorhees), Kevin Spirtas (Nick), Lar Park-Lincoln (Tina Shepard), Terry Kiser (Dr. Crews), Susan Blu (paní Amanda Shepardová), Jeff Bennett (Eddie), Heidi Kozak (Sandra), Elizabeth Kaitan (Robin), William Butler (Michael), Staci Greason (Jane), Corey Feldman (Young Tommy Jarvis (archive footage)), Thom Mathews (Tommy Jarvis (archive footage)), Kimberly Beck (Trish Jarvis (archive footage)), Darcy DeMoss (Nikki (archive footage)), Ted White (Jason Voorhees (Part IV) (archive footage)), John Carl Buechler (Fireman who picks up Jason's mask), Tony Goldwyn (Darren (archive footage)), Walt Gorney (Opening narrator), Susan Jennifer Sullivan (Melissa), Michael Schroeder (Dan), Jon Renfield (David), Larry Cox (Russell), Diana Barrows (Maddy), Craig Thomas (Ben), Debora Kessler (Judy), Diane Almeida (Kate), Jennifer Banko (Young Tina Shepard), John Otrin (Mr. John Shepard), Delano J. Palughi (Rescue worker), C. J. Graham (Jason Voorhees (Part VI) (archive footage)), Nancy McLoughlin (Elizabeth (archive footage)), Mike Nomad (Cop on pier (archive footage)), Lauren-Marie Taylor (Vicky (archive footage))
 
 
námět:
Victor Miller
 
 
scénář:
Manuel Fidello, Daryl Haney
 
 
kamera:
Paul Elliott, Pete Romano (podvodní záběry)
 
 
hudba:
Harry Manfredini, Fred Mollin
 
 
střih:
Maureen O'Connell, Martin Jay Sadoff, Barry Zetlin
 
 
zvláštní efekty:
John Carl Buechler, Ponina Ben-Daniel
 
 
výkonný producent:
Frank Mancuso
 
 
producent:
Iain Paterson
 
 
kaskadér:
Maria R. Kelly
 
 
asistent produkce:
Barbara Sachs
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.