Paradies (1986)

Paradies

Další název: Paradise

    Žánr: komedie / společensko-kritický
    Země: NSR
    Délka: 106 min.
Profesor zoologie Viktor (Heiner Lauterbach) žije se svou ženou Angelikou (Sunnyi Mellesová) celkem ve spokojeném manželství, ale v poslední době jim manželství připadá poněkud nudné. Proto se Angelika rozhodne, že naruší pravidelnost a monotónost jejich každodenní společné existence a vnese do vzájemného velmi už vlažného vztahu trochu vášně.

Pozve k sobě na návštěvu přítelkyni z mládí Lotte (Katharine Thalbachová), kterou již dlouho neviděla. Spolu si obě ženy domluví a naplánují nevěru Viktora s Lottou. To by mělo podle Angeliky vnést znovu bývalý starý žár do jejich vztahu. Ovšem stane se nečekaně úplně něco jiného, než co ženy naplánovaly. Viktor se do Lotty opravdu zamiluje. Zanedlouho se Lotta rozhodne, že odjede do Hamburku a tam se bude živit jako luxusní prostitutka. Viktor prohlásí, že pojede s ní, a jeho žena se mu marně snaží cesta rozmluvit. Její pokus oživit manželství tak zcela ztroskotá.  Autor: curil

režie:
Doris Dörrie
 
 
hraje:
Heiner Lauterbach (Viktor), Katharina Thalbach (Lotte), Sunnyi Melles (Angelika), Hanne Wieder (Ruth), Ernst-Erich Buder (nápadník), Brigitte Janner (detektiv), Ulrike Kriener (prostitutka), Katja Flint (prodavačka), Michael Klemm (hlídač v muzeu), Danny Krausz (pasák), Jens Mordass (pasák), Gerd Huber (prodavač vstupene), Werner Albert Püthe (bankovní úředník), Werner Vogel (taxikář), Barbara Winter (zdravotní sestra)
 
 
scénář:
Doris Dörrie
 
 
kamera:
Helge Weindler
 
 
hudba:
Claus Bantzer
 
 
výprava-architekt:
Joerg Neumann
 
 
kostýmy:
Siegbert Kammerer
 
 
střih:
Raimund Barthelmes
 
 
zvuk:
Michael Etz, Milan Bor (mix zvuku)
 
 
vedoucí produkce:
Helmut Hartl, Gerd Huber, Danny Krausz, Michael B. Müller, Volker Wach
 
 
masky:
Thomas Nellen, Werner Albert Püthe
 
 
asistent režie:
Michael Juncker
 
 
fotograf:
Thomas Klausmann
 
 
producent:
Richard Claus, Chris Sievernich
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.