Osudy (1946)

Osudy (Destins)

Destins

    Žánr: drama / komedie / muzikál
    Země: Francie
    Délka: 90 min.
„Úspěšný zpěvák a starostlivý otec čtyř dětí se dostane do problémů, když je jeho bratr-dvojče propuštěn z vězení...“
Francouzské filmové drama se zapsalo do paměti nejvíce dodnes populární vánoční písní "Petit Papa Noël", kterou zpívá Tino Rossi, který ve filmu vytváří dvojroli dvou rozdílných bratrů.

Populární zpěvák André Cartier se stává hvězdou největších sálů v Paříži. Muž, který se nezajímá o ženy, nekouří, nepije a všechen svůj volný čas věnuje pětiletému synovi Jackymu. S jeho kladným životem kontrastuje jeho bratr Fred, který je právě propuštěn z vězení. Fred kontaktuje svého bratra a ten mu dá peníze, aby mu pomohl začít nový život. Fred ale nemění svůj zažitý způsob života zločince a unese bratrova syna. Začne Andrého vydírat....  Autor: curil

režie:
Richard Pottier
 
 
hraje:
Tino Rossi (André Cartier / Fred Cartier), Micheline Francey (Jacqueline Cartierová), Mila Parély (Clara Cartierová), Marcelle Géniat (paní Morettiová), Armand Bernard (Lobligeois), Paul Demange (detektiv), Paul Azais, Gabrielle Fontan, Philippe Hersent, Léon Larive, Julien Maffre, Paul Ollivier, Marcel Charvey, Charles Gérard, Renée Thorel, Roger Vincent, Émile Riandreys, Colette Mareuil, Saint-Granier (Saint-Granier)
 
 
scénář:
Jean-Pierre Feydeau
 
 
kamera:
André Germain
 
 
hudba:
Franz Schubert (skladba "Quand Reviendra le Jour"), Alex Alstone (skladba "Destin"), Francis López (skladba "A deux pas de mon coeur"), Vincent Scotto (skladba "J'a d' l'amour")
 
 
výprava-architekt:
Robert Hubert
 
 
střih:
Jean Pouzet
 
 
text písně:
André Hornez (skladby "Quand Reviendra le Jour" a "Quand Reviendra le Jour"), Raymond Vincy ("Petit Papa Noël")
 
 
producent:
Édouard Harispuru
 
 
skript:
Regine Hernou
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.