Osamělá vlčice (1968)

Osamělá vlčice (La Louve solitaire)
76.7 %
 
 

La Louve solitaire

    Žánr: dobrodružný / krimi
    Země: Francie / Itálie
    Délka: 96 min.
POZOR SPOILER!!

Smetánka pořádá velkolepý mejdan a nad jejich hlavami po napjatém lanku kráčí postava v černém přiléhavém oděvu. Ta v domě uloupí peníze a stejně krkolomnou cestou se dostává zpět.

Na francouzské komisařství si pozvali Bruna - muže, jenž umí odezírat ze rtů. Byl kdysi hluchý, při potápění však udělal chybu, ale tato mu sluch vrátila. Muž jménem Durieux, který jej dal povolat, ví, že žena Francoise Dilmonová je na kriminálce přezdívaná „Vlčice“. Má 23 let a pracuje v realitní kanceláři. Bývala akrobatkou na visutých hrazdách. Z cirkusu však odešla, když tragicky zemřeli její společníci. Nyní se pokusí vyloupit dům svého klienta, jemuž dům prodala a je tam chycena při činu. Chytili ji, ale povolili únik s tím, že s nimi bude spolupracovat. Má spolu s Brunem hlídat jednu kancelář, čekat na zásilku a tu má potom Francoise ukrást. Tak se ocitají v bytě, kde je ve zdi díra a dalekohled. Když dojde k akci, ukradne Francois zásilku, jsou to drogy, ale také peníze. Jenže při cestě zpět je překvapena majitelem a toho musí Bruno zastřelit. Francois utekla do Švýcarska, ale Duroix má dlouhé ruce a tak je zde překvapena dvěma lidmi, kteří slouží protistraně, kterou je muž jménem Saratoga. Tito dva muži transportují „vlčici“ k němu, ale v letadle je i Bruno, který hodlá pomoci. Nepovede se mu to a naopak je lapen. U Saratogy dochází k pokusu o útěk, při němž je Bruno zabit. Francois se vrací zpět, kde Duroixovi navrhne plán, jak Saratogu dostat a Duroix rád souhlasí. A tak se „vlčice“ vydává na poslední vzdušnou pouť. Bude to cesta pomsty.  Autor: Pitryx

režie:
Edouard Logereau
 
 
hraje:
Danièle Gaubert (Françoise), Michel Duchaussoy (Bruno), Julien Guiomar (Durieux), Carole Lebel (Olga), Albert Simono (Evrard), Sacha Pitoëff (Saratoga), François Maistre (Davenport), Maurice Sarfati (Silvio), Maurice Teynac (Stanmore), Jacqueline Staup (Melissa), Jacques Brunet (Hans), Serge Merlin (Silvio), Rémy Longa (Robert)
 
 
scénář:
Marcel Jullian, Edouard Logereau
 
 
kamera:
Roland Pontoizeau
 
 
hudba:
Francis Lai
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.