Operace "Mladší bratr" (1967)

Operace "Mladší bratr" (OK Connery)
66 %
 
 

OK Connery

Další název: Operace Mladší bratr, Operation Kid Brother

    Žánr: dobrodružný / akční
    Země: Itálie
    Délka: 104 min.
Italský film režiséra Alberta De Martina je většinou považován za parodii na filmy s Jamesem Bondem, k čemuž svádí hlavní role obsazená bratrem Seana Conneryho Neilem a také některé postavy převzaté z Bondovek (Moneypenny, pan "M") a také stejní herečtí představitelé.

Příběh filmu je založen na klasické zápletce, kdy chce mezinárodní teroristický gang převzít vládu nad celým světem s pomocí jakéhosi generátoru magnetických vln, který dokáže vyřadit z provozu veškeré přístroje a stroje na světě. Proto je povolán pro zaneprázdnění agenta 007 jeho bratr, který má úplně jiné schopnosti, ale právě proto se mu podaří podaří zločince zlikvidovat.  Autor: curil

režie:
Alberto De Martino
 
 
hraje:
Neil Connery (Dr. Neil Connery), Daniela Bianchi (Maya Rafis), Adolfo Celi (Mr. Thai - 'Beta'), Agata Flori (Mildred), Bernard Lee (Velitel Cunningham), Anthony Dawson (Alfa), Lois Maxwell (Slečna Maxwellová), Franco Giacobini (Juan), Ana María Noé (Lotte Krayendorf), Guido Lollobrigida (Kurt), Francesco Tensi (dražitel), Enzo Consoli (sedící muž na přednášce), Mirella Pamphili, Nando Angelini (chráněnec Jones), Lanfranco Ceccarelli (vrah), Aldo Cecconi (Wilson), Antonio Gradoli (Inspektor na Monte Carlo), Fajda Nicol (stoupenkyně), Caterina Trentini, Leonardo Scavino (Ben AHmed), Pietro Ceccarelli (úkladný vrah), Pietro Torrisi, Kitty Swan (agentka na lodi)
 
 
námět:
Paolo Levi
 
 
scénář:
Paolo Levi, Stanley Wright, Stefano Canzio
 
 
kamera:
Giovanni Bergamini
 
 
hudba:
Ennio Morricone, Bruno Nicolai
 
 
kostýmy:
Gaia Romanini
 
 
střih:
Otello Colangeli
 
 
výprava:
Franco Fontana
 
 
producent:
Dario Sabatello
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.