On řádí v New Yorku (1928)

On řádí v New Yorku (Speedy)
65 %
 
 

Speedy

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 87 min.
"On řádí v New Yorku". Těžko by si tehdejší diváci mohli představit, že v New Yorku v popisovaném snímku ještě jezdí koňská tramvaj. Jak by však nebyla, když On Harold Lloyd, ocítá se dokonce v popředí boje o její existenci. Děje se tak ve filmu, který novými nápady patřil k nejveselejším, které tehdy přišly do našich kin z Ameriky. Tyto nápady se uplatňovaly, ať Harold jak mixter v baru, považoval toto povolání za výkon spíše žonglérský či dostával se do konfliktu se zákonem jako řidič taxíku nebo když se svou nejmilejší prožíval veselé odpoledne při všech atrakcích zábavního parku.

Konečně šlo o to, aby zachránil koníka z rukou tlupy darebáků, kteří byli ve službách dopravního podniku. Co zde ve rvačce dobráckých kramářů a řemeslníků nevyorského Estendu s darebáky je předvedeno, co prožívá Harold za poslední zoufale zběsilé jízdy své koňky ulicemi velkoměsta, to patřilo bezesporu k nejpovedenějšímu, co dosud v oboru groteskní senzačnosti bylo do té doby vytvořeno.

Nesmíme zapomenout na Haroldovu partnerku, kterou se obecenstvo velice bavilo. Byla to Annie Christy s dobře volenými ostatními typy, které za režie Ted Wildea dobře zapadly do celkového rázu této veselohry.  Autor: Asmodej

režie:
Ted Wilde (.)
 
 
hraje:
Harold Lloyd (Harold Speedy Swift), Ann Christy (Jane Dillonová), Bert Woodruff (Pop Dillon), Babe Ruth (Babe Ruth), Byron Douglas (W.S. Wilton), Brooks Benedict (Steve Carter)
 
 
námět:
John Grey (.), Lex Neal (.), J.A. Howe (.)
 
 
scénář:
John Grey (.), Lex Neal (.), Howard Emmett Rogers (.), J.A. Howe (.)
 
 
kamera:
Walter Lundin (.)
 
 
hudba:
Don Hulette ((1974)), Carl Davis ((1992))
 
 
střih:
Carl Himm (.)
 
 
masky:
Wallace Howe (.)
 
 
asistent režie:
Gaylord Lloyd (.)
 
 
výprava:
Liell K. Vedder (.)
 
 
producent:
Harold Lloyd (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.