Oliviére, Oliviére (1992)

Oliviére, Oliviére (Olivier, Olivier)
73.3 %
 
 

Olivier, Olivier

    Žánr: drama
    Země: Francie
    Délka: 100 min.
„O znovunalezeném synovi.“
Manželé Serge a Elisabeth Duvalovi žijí na francouzském venkově se svými dětmi. Nadine a Olivier jsou typičtí sourozenci, kteří se perou a zároveň mají rádi. Jednoho dne pošle matka malého Oliviera k babičce s obědem. O té chvíle jej už nespatří. Policista Druot, jenž zmizení dítěte vyšetřoval, se po 6 letech na policejní stanici v Paříži, setkává s chlapcem, který je Olivierovi nápadně podobný. Bohužel si ale nepamatuje na svoje dětství. Druot je přesvědčený, že je to Olivier, a hned kontaktuje Elisabeth Duvalovou. Začíná vzpomínání a utváření toho, co se před léty vlastně stalo…

Film inspirovaný skutečným kriminálním případem, s poetickými i psychologickými prvky, natočila režisérka Agnieszka Hollandová. Hudbu k němu napsal uznávaný polský skladatel Zbigniew Preisner, který připravoval také k snímku Evropa, Evropa a rovněž velmi úspěšně spolupracoval také s filmařem Krzysztofem Kieslowským (na seriálu Dekalog a volné filmové trilogii Tři barvy: Modra, Bílá, Červená).

Zdroj: ČT
V původním znění s titulky.

režie:
Agnieszka Holland
 
 
hraje:
François Cluzet (Serge Duval), Brigitte Roüan (Elisabeth Duvalová), Grégoire Colin (Olivier), Frédéric Quiring (Marcel), Jean-François Stévenin (inspektor Druot), Madeleine Marie (babička), Mathias Jung (Simard), Marina Golovine (Nadine), Alexis Derlon (Micky), Vanessa Martin (Babette), Emmanuel Morozof (malý Olivier)
 
 
scénář:
Agnieszka Holland (adaptace a dialogy)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.