Odpusť! (1952)

Odpusť! (Perdonami!)

Perdonami!

    Žánr: drama
    Země: Itálie
    Délka: 95 min.
Mladík Stefano se dostane do party delikventů, která zorganizuje loupež ve skladišti v přístavu. Jsou ale vyrušeni přístavní stráží, jeden ze strážců je zabit. Stefano prchá do Venezuely, kde se skrývá před případným obviněním z vraždy. Jeho sestru Annu mezitím vyhledá Marco, bratr zavražděného strážce. Když Anna dostane od Stefana dopis, v němž dokazuje svou nevinu, Marco se s ní nakonec sblíží, vezmou se a časem se jim narodí dvě děti. Po šesti letech se ale vrací Stefano a na všechny začne nepříjemně doléhat málem zapomenutá minulost.

Italský režisér Mario Costa se po druhé světové válce věnoval převážně filmovým zpracováním oper, pak se ale vrátil k natáčení filmů ze současnosti. Melodramatickému příběhu ODPUSŤ! (Perdonami!) dominuje herecký výkon Rafa Vallona v roli Marca, jemu zdatně sekunduje vycházející hvězda Antonella Lualdi v úloze jeho manželky Anny. Film měl v Itálii premiéru 18. února 1953 a v daném roce patřil k největším úspěchům italské kinematografie, protože v kinech jej vidělo více než pět a půl miliónu diváků.  Autor: argenson

režie:
Mario Costa
 
 
hraje:
Raf Vallone (Marco Geraco), Antonella Lualdi (Anna Gerace), Tamara Lees (Vera), Aldo Bufi Landi (Ernesto), Dante Maggio (Michele), Emma Baron (Marisa), Rossana Rory, Michele Malaspina, Zoe Incrocci, Giuseppe Chinnici, Marisa Allasio, Mario Vitale, Dina Perbellini, Turi Pandolfini, Aldo Pini, Attilio Dottesio, Patrizia Remiddi (Carla 'Carletta' Gerace)
 
 
scénář:
Mario Costa, Mario Monicelli, Anton Giulio Majano
 
 
hudba:
Carlo Rustichelli
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.