Odpískáno (1996)

Odpískáno (Brassed Off)
71.4 %
 
 

Brassed Off

    Žánr: komedie / drama / romantický / hudební
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 107 min.
„Uzavření uhelného dolu by mohlo znamenat i konec místní dechovky.“
Britskému městečku Grimley dlouhá léta dominoval uhelný důl zaměstnávající většinu místních mužů a Grimleyský dechová hudba, která hrdě zvítězila v řadě celostátních soutěží. Danny je bývalý horník, jenž i přes svůj špatný zdravotní stav zastává váženou funkci kapelníka. Národní mistrovství se blíží a Danny je odhodlaný vybojovat v něm pro Grimley další trofej. Ostatní muzikanti však mají hlavu plnou mnohem závažnějších starostí: proslýchá se totiž, že místní důl bude brzy uzavřen, což by pro město, již tak zmítané tíživou ekonomickou situací, znamenalo jasný rozsudek smrti.

A aby toho nebylo málo, na čas se do Grimley vrací dávno odstěhovaná rodačka Gloria, která sem přijíždí na tajnou misi. Přestože se kapela vždy skládala výhradně z mužského osazenstva, Danny se rozhodne stávající pravidla porušit a přijímá Glorii, zkušenou hráčku na křídlovku do svých řad. Její přítomnost však pro město nevěstí nic dobrého - pracuje totiž pro vládu, která ji pověřila průzkumem proveditelnosti uzavření dolu. Smíšené pocity má z příjezdu Glorie i hlavní trumpetista Andy, ti dva kdysi tvořili pár a on k ní stále ještě cosi cítí, není si však jistý, zda se chce vystavit všanc dalšímu rozchodu...

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 19.07.2013 CX

režie:
Mark Herman
 
 
hraje:
Pete Postlethwaite (Danny), Tara Fitzgerald (Gloria), Ewan McGregor (Andy), Stephen Tompkinson (Phil), Jim Carter (Harry), Philip Jackson (Jim), Peter Martin (Ernie), Sue Johnston (Vera), Mary Healey (Ida), Melanie Hill (Sandra), Lill Roughley (Rita), Peter Gunn (Simmo), Stephen Moore (McKenzie), Kenneth Colley (Greasley), Olga Grahame (Paní Fogganová), Toni Galacki (Gary), Sky Ingram (Kylie), Luke McGann (Shane), Christopher Tetlow (Craig), Bernard Wrigley (Chapman), Sally Ann Matthews (servírka)
 
 
scénář:
Mark Herman
 
 
kamera:
Andy Collins
 
 
hudba:
Trevor Jones
 
 
kostýmy:
Amy Roberts
 
 
střih:
Michael Ellis
 
 
zvuk:
Michael Ellis, Jason Adams
 
 
text písně:
Kenneth Alford ("Colonel Bogey")
 
 
zvláštní efekty:
Steve Crawley
 
 
koordinátor kaskadérů:
Sean McCabe
 
 
masky:
Tricia Cameron
 
 
výprava:
Felicity Joll
 
 
producent:
Steve Abbott, Olivia Stewart
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.