Oddělené světy (2008)

Oddělené světy (To verdener)
70.5 %
 
 

To verdener

Další název: Vzdálené světy / Worlds Appart / Imellem to verdener

    Žánr: drama
    Země: Dánsko
    Premiéra v ČR: 1.4.2009        
    Délka: 116 min.
„Vyrůstala u Svědků Jehovových a nikdy nepochybovala o své víře. Ale pak potkala zapovězenou lásku. A s ní přišel čas rozhodování o budoucnosti.“
Sára Dahlová, sedmnáctiletá dánská dívka s tváří Rosalinde Mynsterové, vyrostla v rodině Svědků Jehovových. Obcházet cizí byty a nabízet lidem spásu je pro ni samozřejmost a vždycky byla na svoji misionářskou činnost hrdá, protože věřila, že dělá správnou věc. Ale nyní se dostala na životní rozcestí a neví, kudy se dál vydat. Nedávno totiž potkala sympatického chlapce Teise a s každou další schůzkou víc a víc tuší, že právě on by pro ni mohl být ten pravý. Jenže jejich dostaveníčka se musejí odehrávat na zapřenou, protože Teis nepatří mezi členy komunity, a tak na něj Sářini soukmenovci a rodina pohlížejí se značnou nevraživostí. A když přitažlivost přeroste v lásku, musí se Sára rozhodnout, co je pro ni přednější. Každopádně je jisté, že s každou volbou něco získá i ztratí. Podle skutečné události natočené komorní drama Nielse Ardena Opleva, velmi realistickým způsobem se dotýkající citlivé problematiky odchodu z uzavřené náboženské sekty, obdrželo celkem čtyři národní ceny Robert a také jednu cenu Bodil.

režie:
Niels Arden Oplev
 
 
hraje:
Rosalinde Mynster (Sara), Pilou Asbæk (Teis), Jens Jørn Spottag (Andreas), Sarah Boberg (Karen), Anders W. Berthelsen (John), Sarah Juel Werner (Elisabeth), Jacob August Ottensten (August), Thomas Knuth-Winterfeldt (Jonas), Charlotte Fich (Jette), Hans Henrik Voetmann (Vagn), Catrine Beck (Thea), Hans Henrik Clemensen (Erik), Lasse Handberg M. Datter ((Mand med baby)), Jytte Kvinesdal ((Theas mor)), Amalie Lindegård (Charlotte)
 
 
scénář:
Niels Arden Oplev, Steen Bille
 
 
kamera:
Lars Vestergaard
 
 
hudba:
Jacob Groth
 
 
výprava-architekt:
Søren Skjær
 
 
kostýmy:
Louize Nissen
 
 
střih:
Anne Østerud
 
 
vizuální efekty:
Michael Holm
 
 
výkonný producent:
Kim Magnusson
 
 
producent:
Thomas Heinesen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.