O statečné Magdaléně (2005)

Obrázek není k dispozici.
50 %
 
 
    Žánr: animovaný
    Země: Česká republika
    Délka: 9 min.
Malá vesnička někde v podhůří. Z jednoho statku vyjde Magdaléna pro vodu, a po cestě utrhne kvítek sedmikrásky. U studny jej chce položit k soše, která tam stojí, tak jak to dělá každý den. Najednou se zarazí a vrátí se rychle zpět. Chce po babičce, ať se jde podívat. Ta odmítá, a nakonec se s ní posadí ke stolu a začne ji vyprávět, jak to tehdy bylo.
Vesnici jednoho dne napadl Černý mrak, který sestoupil na zem a stal se z něj Černý pán. Rozhlíží se vesnicí a za studnou najde klučinu. Když už se zdá, že kluk se stane jeho kořistí, objeví se ze tmy jezdec na koni, rychle vytasí meč a dá se do boje. Avšak po krátkém souboji prohraje a Černý pán si vezme jeho srdce. Když se probere, zjistí co se stalo a zkamení.
A tak se z něj stala ona socha před studní.
Magdaléna chce vstát od stolu, ale babička ji vyzve, ať ještě sedí a pokračuje.
Někde na vysoké hoře za tmavým lesem je hrad Černého pána a tam tluče srdce. Magdalena to vyslechne a jde ven. Babička pochopí, že jde na onu horu a posmutní, ještě nikdo se tam odsud nevrátil.
Magdaléna zatím prochází tmavým lesem, až dojde k hradu. Uprostřed sálu je rytířovo srdce na jednom podstavci a na druhém čelenka z diamantů. Obě věci hlídá Černý pán. Magdaléna si chvilku prohlíží korunku a pak vezme srdce a odchází pryč. Černý pán se probere když zaslechne pád korunky na zem. Za dveřmi ještě zahlédne odcházející Magdalénu a letí za ní jako mrak. Dožene ji u studny ale Magdaléna vytáhne srdce, které Černého pána trochu oslepí, a dá ho rytíři. Ten opět rychle tasí meč a protože Černý pán je oslepen srdcem, rytíř jej hravě přemůže. Nezůstane po něm nic. Hned na to rychle vysvitne slunce a zastihne naši dvojici v objetí.

Edward52 a jeho archív, volně podle filmu  Autor: Edward52

režie:
Rudolf Queisner, Barbora Maňhalová
 
 
námět:
Barbora Maňhalová
 
 
scénář:
Barbora Maňhalová
 
 
kamera:
Ondřej Belica
 
 
hudba:
Jakub Jurásek
 
 
kostýmy:
Petra Hejdová
 
 
střih:
Viktor Schwarcz
 
 
zvuk:
David Titěra
 
 
produkce:
Kateřina Zinglová
 
 
výtvarník:
Rudolf Queisner
 
 
animace:
Rudolf Queisner
 
 
asistent kamery:
Eliška Svobodová
 
 
odborný poradce:
Pavel Kubant (pedagogické vedené), Jiří Bednář (pedagogické vedení), Luboš Čížek (pedagogické vedení), Jan Kacian (pedagogické vedení), Jan Osten (pedagogické vedení)
 
 
spolupráce:
Vítězslav Špírek (výtvarná), Jitka Poláková (výtvarná)
 
 
producent:
Miloň Terč
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.