Noční hra (2018)

Noční hra (Game Night)
66 %
 
 

Game Night

Další název: Nočná hra

    Žánr: mysteriózní / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 1.3.2018        
    Délka: 93 min.
POZOR SPOILER

Max řádí v baru a soutěží. Na jednu z posledních otázek stejně rychle odpoví i Annie. I ona má ráda hry.

A u jiné hry ji také Max nabídne prstýnek. To, že se pak vezmou, už hra není. Ale stále je to baví a vždy večer pořádají nějakou párty, kde se hry hrají. Jen souseda Garryho, policistu, k nim jistou dobu neberou. I nyní jej odmítnou, ale nenápadně, jako že se nehraje.

Jenže se samozřejmě hraje, a to do doby, než přijede Maxův bratr Brooks. I ten se pak přidá ke hře a nakonec pozve bratra i s kamarády k němu.

Bratr si nežije špatně, dům je veliký a asi i drahý. Sejdou se zde tedy tři páry. Hra je taková, že někdo bude unesen. Ten, kdo jej najde, dostane auto. Najatá firma má prý dobré herce. Jenže v okolí řádí opravdoví únosci.

Ti vpadnou do domu a začíná velká rvačka. Pere se však jen Brooks. A nakonec se stane uneseným on. Tři páry mají začít pátrání a Max s Annie vyjíždějí od domu jako první. Dostanou se až do baru, kde skutečně Brookse najdou a osvobodí. Má to jen malinký háček. Únosci jsou skuteční a Brooks je pašerák. Nastává automobilová honička. Trojici se podaří zmizet a dávají se dohromady s dalšími páry. Všichni jsou ochotni pomoci, a tak začíná boj proti lumpům.

Nejprve je třeba se dostat k policejnímu počítači, což se udá u souseda Garryho. Požadované informace se povede získat za cenu krví zaneřáděného pokoje a psa. Následně je potřeba získat vejce. Což se odehraje v sídle mafiánského milionáře. Nalezení vejce i následná honička je hodně divoká. Vejce se pak sice rozbije, ale papírek v něm bude asi důležitější. Při boji s lumpy nečekaně zasahuje Garry. Je však zastřelen. Zrovna když ostatní úpí u jeho těla, přichází velké překvapení. A rozhodně nebude poslední, protože ten, kdo papírek opravdu chce, si rozhodně servítky brát nebude…  Autor: Pitryx

režie:
John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
 
 
hraje:
Jason Bateman (Max), Rachel McAdams (Annie), Kyle Chandler (Brooks), Billy Magnussen (Ryan), Lamorne Morris (Kevin), Kylie Bunbury (Michelle), Jesse Plemons (Gary), Danny Huston (Donald Anderton), Chelsea Peretti (Glenda), Camille Chen (doktorka Chin), Joshua Mikel (Colin), Michael Cyril Creighton (Bill), Andrew Benator (klaun), Candice Mays, Michael C. Hall, Kabby Borders, Sharon Horgan (Sarah)
 
 
scénář:
Mark Perez
 
 
kamera:
Barry Peterson
 
 
hudba:
Cliff Martinez
 
 
výprava-architekt:
Michael Corenblith
 
 
kostýmy:
Debra McGuire
 
 
střih:
Jamie Gross, David Egan, Gregory Plotkin
 
 
zvuk:
C. Douglas Cameron
 
 
dabing:
Ladislav Cigánek (Max), Andrea Elsnerová (Annie), Pavel Vondrák (Ryan), Radek Hoppe (Kevin), Jan Šťastný (Brooks), Antonie Talacková (Michelle), Petra Hanžlíková-Tišnovská (Sarah), Jan Škvor (Gary), Svatopluk Schuller (Colin), Zdeněk Mahdal (Val), Klára Jandová (Chinová), Václav Rašilov (Bulhar), Jiří Plachý (Donald), Libor Terš (Tats), Dana Pešková (Linda), Jiří Krejčí (klaun), Luděk Čtvrtlík, Zbyšek Horák, Marek Holý, Jakub Saic, Milada Vaňkátová
 
 
asistent režie:
Keith Potter
 
 
výkonný producent:
Toby Emmerich, Richard Brener, Dave Neustadter, Marc S. Fischer
 
 
producent:
Jason Bateman, John Davis, John Fox
 
 
překlad:
Šárka Bartesová
 
 
casting:
Rich Delia
 
 
režie českého znění:
Jiří Balcárek (TSPJ ve studiu Pro-Time, 2018)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.