Jeden svět
ohodnotit

Nikdy neříkej nikdy...

Never Say Never Again

Další název:
Nikdy už neříkej nikdy; James Bond 007: Nikdy neříkej nikdy; James Bond 007 - Sag niemals nie
Rok:
1983
Délka:
134 minut
„Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda.“

Obsah filmu Nikdy neříkej nikdy...

 
Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Irvin KershnerIrvin Kershner  
hraje:
Sean ConnerySean Connery.....James Bond [52]   
Klaus Maria BrandauerKlaus Maria Brandauer.....Largo [38]   
Max von SydowMax von Sydow.....Blofeld [53]   
Barbara CarreraBarbara Carrera.....Fatima [37]   
Kim BasingerKim Basinger.....Domina [29]   
Bernie CaseyBernie Casey.....Leiter [43]   
Alec McCowenAlec McCowen.....Q Algy [57]   
Edward FoxEdward Fox.....M [45]   
Pamela SalemPamela Salem.....slečna Moneypennyová [33]   
Rowan AtkinsonRowan Atkinson.....Nigel [28]   
Milos KirekMilos Kirek.....Kovacs [36]   
Pat RoachPat Roach.....Lippe [45]   
Prunella GeePrunella Gee.....Patricie [33]   
Gavan O'HerlihyGavan O'Herlihy.....kapitán Petachi [28]   
Valerie LeonValerie Leon.....Lady in Bahamas [39]   
Valerie LaonValerie Laon.....dáma   
scénář:
Lorenzo SempleLorenzo Semple  
námět:
Ian FlemingIan Fleming  
Kevin McCloryKevin McClory  
Jack WhittinghamJack Whittingham  
hudba:
Michel LegrandMichel Legrand  
kamera:
Douglas SlocombeDouglas Slocombe  
střih:
Ian CraffordIan Crafford  
Peter MusgravePeter Musgrave  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nikdy neříkej nikdy... >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2022
Třetí z tzv. neoficiálních bondovek, které   sice obsahem a zpracováním odpovídají   „klasické“ řadě, ale vznikly v jiném   tvůrčím kolektivu.
Poněkud jinak zpracovaný   námět, který byl již podkladem pro film   „Thunderball“. Rovněž jde o krádež   jaderných hlavic, ale děj je zmodernizován –   jde o rakety s plochou dráhou letu ukradené z v   té době nejmodernějšího amerického   bombardéru B-1. Nikdy neříkej nikdy se vztahuje   i k představiteli agenta 007 Seana Conneryho,   který se v tomto příběhu objeví po určité   pauze, ale již opravdu naposledy.
Zpracování   filmu nevybočuje ze zaběhnutého řádu,   obsazení je skvostné a příběh se odehrává v   exotickém prostředí. Je zaplněn řadou postav   a akce je také dost. Role Rowana Atkinsona však   ani snad nemusela být.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2019
Přemýšlím v čem je tohle vlastně bondovka.   Bez hudby, bez pořádného protivníka a Bond   již příliš starý. I přesto, že Conneryho   považuju za Bonda nejlepšího, tak čas člověk   nezastaví. Nudné, nezábavné, neakční, bez   napětí. Nejvetší akční scénou je defakto na   úvod filmu bitka v sanatoriu a v té době velmi   elastická Kim Basinger, to taky zachránit   nemohla. Pro mě velké zklámání a comeback   Conneryho v roli Bonda se nepovedl. 50% za jeho   charisma, které nezmizelo a krásnou Basinger.   Filmařsky těžkej podprůměr
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2017
Zcela zbytečný film
Minimálně pro fanoušky agenta 007.
Díky   nevyjasněné vlastnické struktuře se stalo, že   na příběh, který byl v roce 1965 natočen jako   v pořadí čtvrtá bondovka, měly natáčecí   práva dva subjekty. Jeden z těchto vlastníků,   společnost EON, která natáčí všechny   originální filmy o Jamesi Bondovi svůj film   natočila v polovině šedesátých let, druhý   vlastník, i díky soudním tahanicím využil   své právo téměř o dvacet let   později.
Začal tak vznikat film o neohroženém   britském agentovi, který nemohl použít   tradiční znělku, logo, hudbu... Prostě   téměř nic až na jména a kostru   příběhu.
Co však producenti mohli, bylo   zaklepat u původního Jamese Bonda, Seana   Conneryho a pomocí tučného šeku ho zviklat,   aby to ještě jednou zkusil. Asi je zbytečné   polemizovat o tom, jak velká všivárna to od   Conneryho byla, zradit tým, který ho vyšvihl   mezi filmařskou smetánku, ale stalo se.   Třiapadesátiletý veterán ještě jednou   oblékl špionské montérky a dal se do díla.   Načež jeho manželka prohlásila "Nikdy   neříkej nikdy". Všem se tento název moc   líbil a tak dlouho se tomu všichni smáli a   plácali se po zádech, až si tento název ta   vychytralá ženština dala zaregistrovat a do   domku Conneryových putoval další šek.
Jak už   bylo řečeno, producentům pravých bondovek se   špinavá konkurence vůbec nelíbila. Obzvlášť   proto, že Never say never again mělo   naplánovanou premiéru na téměř totožný čas   s řadovou bondovkou Chobotnička (Octopussy). A   tak byly připraveny šiky právníků, kteří by   začali jednat okamžitě, jak by jen něco nebylo   úplně košer.
Nedá se říci, že by tvůrci   "Nikdy neříkej nikdy" chtěli něco   odfláknout. Do titulní role přesvědčili   osvědčenou personu, ale i další role převzali   výborní herci. Bondgirl se zhostila krásná a   tehdy ještě mladičká Kim Basinger,dva hlavní   padouchy Blofelda a Larga vystřihly mezinárodní   hvězdy Max von Sydow a Klaus Maria Brandauer a o   humor se měl starat tehdy začínající Rowan   Atkinson alias Mr.Bean.
Režisérské taktovky se   chopil zkušený Irwin Kershner, který už měl   za sebou například pátou epizodu slavných Star   Wars.
A teď k snímku. Ten vcelku věrně   kopíruje děj filmu Thunderball, až na to, že   vše je tu o nějaký ten pátek modernější,   včetně filmařských postupů. Všichni se   snaží, film, který nakonec vznikl není zas až   tak špatný, ale přesto se celou dobu nezbavíte   dojmu, že se jedná o parazita, který žije ze   slávy, kterou v potu tváře vydobyl někdo   jiný.
Třebas už to, jak se chová šéf   rozvědky"M" ke svému podřízenému,   nebo v jakém stavu se tato organizace nachází ,   svádí k dojmu, že
tvůrci shazují něco,   čemu by naopak měli být vděční.
Jak už   jsem řekl. Nikdy neříkej nikdy není špatný   film. To bych opravdu lhal, kdybych řekl, že   ano. Je tam pár výborných scén, i jak už   bývalo v bondovkách tradicí, jedna hnusná. To   když si Sean Connery vezme Kim Basinger k sobě   na koně a seskakují z vysokého útesu do moře.   Náš známý filmař Karel Zeman (Cesta do   pravěku) by to zvládl lépe.
Přes to   všechno, považuji tento film za zcela   zbytečný.
A jak si tenkrát vedly obě bondovky   u diváků ? Ta pravá, i ta fejková ?
Už   tenkrát byl takový hlad po agentských filmech,   že zabodovaly obě.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2017
Tak jsem se dočetl, že toto je neoficiální   "Bondovka" taky jsem si říkal co tam   dělá Sean Connery? V podstatě lehký   nadprůměr, ale potěšil Mr. Bean a krásné   ženy, hlavně Kim Basinger je zde luxusní   pusinka WOW!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2015
Sean Connery se vrátil ke své nejslavnější   roli a to mimo oficiální sérii. Nějak ale   nechápu proč. Že by z trucu? Návrat je pojat   humorně, což je i trochu přínosné. Connerymu   už nějak nejde výcvik a tak je nucen se   rehabilitovat. To samozřejmě zvládne na   výbornou, takže tu máme opět Bonda jak za   starých časů. Překvapením je postava Blofelda   v podání Max Von Sydowa. Přesně takhle měl   původně vypadat s tváří Jana Wericha. Co za   tím stálo? Bond girl si střihla Kim Basinger a   ne zrovna špatně. Až jsem si řekl, že je   škoda, že se neobjevila už dříve v   oficiální sérii. Dále je tu Rowan Atkinson v   pro něj typické komické roli. Řekl bych však   že zbytečné. Přínos v ději to nemá   žádný. Akčních scén v podobě honosných   přestřelek a honiček tu pochopitelně moc   není. Zaujme snad jen rvačka v rehabilitačním   středisku jak ze staré školy okořeněná   humorem. Ne, rozhodně se nejedná o špatný   film. Bond rapidně zestárnul, ale no a co?   Normální biologický proces. Snímek má úplně   stejnou atmosféru jako Conneryho předešlé   bondovky, takže je to vlastně taková obyčejná   milá vzpomínka.
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2015
Podivný remake
Jsem velkej fanda Bonda i Coneryho, tohle ale   patří k slabším kouskům. Nějak z toho   cítím to, že Coneryho prostě   "nakonec" ukecali a on se tedy ještě   jednou uvolil. Příběh dobrej, ale už prostě   jednou zfilmovanej, hudba nijaká, hračičky a Q   neslaný a nemastný, chybí klasický   "gunbarell". Pobaví snad jen   přítomnost Rowana Atkinsona a oko se pokochá   Kim Basinger. No snad už nikdy nikdo neudělá   remake některé z natočených Bondovek a vrhne   svou energii raději na nový příběh... i když   nikdy neříkej nikdy.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Bondovka mimo oficiální řadu, zdařilý remake   Thunderballu. Působí svižně a vtipně. Bond   sice dostává na budku jako Roger Moore, ale   fórek s močí je fakt dobrý. Bond girl jsou   klasické. Blbá hodná roztančená blondýna a   divoká zlá sexy bruneta. Hodnotím pozitivně.
DUFIX78
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2014
jedna ze slabších bondovek, dějově nic   nového, ani padouchův nápad jak si podmanit   svet není už moc originální, Sean uz je   trošku dědeček, snad jen ženy ti   zachraňují...
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Mezinárodní teroristé vedeni Ernestem Blofeldem   se zmocní dvou termonukleárních raket a   jediným, kdo je může získat zpět, je agent   007 James Bond (opět S.Connery). Sice méně   akční, ale o to věrohodnější Bond to   samozřejmě dokáže a zabrání zneužití   jaderných hlavic ke zničení světových   ropných zásob.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Další z řady bondovek a nijak to nevybočilo z   řady akorát že se objevil znovu S.Connery,znovu   se objeví padouch který ukradne nukleární   střely a v roli Bond girl se ukáže krásná   K.Basinger,trochu netradičně působí malá role   Mr.Beana spíš než vtipně to působí trapně.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih153967minih153967Odsouzená Střela (1975) 
Shinkansen daibakuha n
minih31989minih31989Mimo zákon (2001) 
Beyond City Limits n
minih144701minih144701Rozkaz zabíjet (2016) 
Kill Command n
minih43946minih43946Afghanistán (2007) 
Afghan Knights n
minih146146minih146146Que Dios nos perdone (2016) 
Que Dios nos perdone n
minih57251minih57251Legenda o Vánocích (2007) 
Joulutarina n
minih19665minih19665Stepující stonožka (1977) 
Le mille pattes fait des claquettes n
minih21111minih21111Život je krásný (1946) 
It's a Wonderful Life n
minih153971minih1539717 životů (2017) 
Seven Sisters n
minih28542minih28542Gloria (1999/1) 
Gloria n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spectre (2015)

 Spectre (2015)
Spectre n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Skyfall (2012)

 Skyfall (2012)
Skyfall n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Quantum of Solace (2008)

 Quantum of Solace (2008)
Quantum of Solace n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Marc Forster

(pokračování)

Casino Royale (2006)

 Casino Royale (2006)
Casino Royale n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller / komedie
Země: Velká Británie / Česká republika / Spolková republika Německo / Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

Dnes neumírej (2002)

 Dnes neumírej (2002)
Dnes neumírej n
Die Another Day
Žánr: akční / thriller / dobrodružný
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Lee Tamahori

(pokračování)

Jeden svět nestačí (1999)

 Jeden svět nestačí (1999)
Jeden svět nestačí n
The World Is Not Enough
Žánr: komedie / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Apted

(pokračování)

Zítřek nikdy neumírá (1997)

 Zítřek nikdy neumírá (1997)
Zítřek nikdy neumírá n
Tomorrow Never Dies
Žánr: komedie
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Roger Spottiswoode

(pokračování)

Zlaté oko (1995)

 Zlaté oko (1995)
Zlaté oko n
GoldenEye
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

Povolení zabíjet (1989)

 Povolení zabíjet (1989)
Povolení zabíjet n
Licence To Kill
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: John Glen

(pokračování)

Dech života (1987)

 Dech života (1987)
Dech života n
The Living Daylights
Žánr: špionážní
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Vyhlídka na vraždu (1985)

 Vyhlídka na vraždu (1985)
Vyhlídka na vraždu n
A View to a Kill
Žánr: špionážní / akční / dobrodružný
Země: Velká Británie


(pokračování)

Chobotnička (1983)

 Chobotnička (1983)
Chobotnička n
Octopussy
Žánr: akční
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Jen pro tvé oči (1981)

 Jen pro tvé oči (1981)
Jen pro tvé oči n
For Your Eyes Only
Žánr: špionážní / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Moonraker (1979)

 Moonraker (1979)
Moonraker n
 
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie / Francie
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Agent, který mne miloval (1977)

 Agent, který mne miloval (1977)
Agent, který mne miloval n
The Spy Who Loved Me
Žánr: akční / dobrodružný / špionážní
Země: Velká Británie
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Muž se zlatou zbraní (1974)

 Muž se zlatou zbraní (1974)
Muž se zlatou zbraní n
The Man With The Golden Gun
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Žít a nechat zemřít (1973)

 Žít a nechat zemřít (1973)
Žít a nechat zemřít n
Live and Let Die
Žánr: špionážní / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Diamanty jsou věčné (1971)

 Diamanty jsou věčné (1971)
Diamanty jsou věčné n
Diamonds Are Forever
Žánr: špionážní
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Ve službách Jejího Veličenstva (1969)

 Ve službách Jejího Veličenstva (1969)
Ve službách Jejího Veličenstva n
On Her Majesty's Secret Service
Žánr: dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Peter R. Hunt

(pokračování)

Žiješ jenom dvakrát (1967)

 Žiješ jenom dvakrát (1967)
Žiješ jenom dvakrát n
You Only Live Twice
Žánr: drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Thunderball (1965)

 Thunderball (1965)
Thunderball n
 
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Goldfinger (1964)

 Goldfinger (1964)
Goldfinger n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Srdečné pozdravy z Ruska (1963)

 Srdečné pozdravy z Ruska (1963)
Srdečné pozdravy z Ruska n
From Russia With Love
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Dr. No (1962)

 Dr. No (1962)
Dr. No n
 
Žánr: akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Nikdy neříkej nikdy... (1983)Nikdy neříkej nikdy... (1983)Nikdy neříkej nikdy... (1983)Nikdy neříkej nikdy... (1983)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10