Nikdy nelži (2011) [TV film]

Nikdy nelži (And Baby Will Fall)
74.3 %
 
 

And Baby Will Fall

    Žánr: drama / thriller
    Země: Kanada
    Délka: 85 min.
„Melinda zmizela, poslední stopa končí v domě spolužačky a jejího manžela. Obě dvě jsou v pokročilém těhotenství a podezření padá na oba manžele...“
Ivy a David Rouosovi čekají miminko. Ivy už dvakrát porodila mrtvé dítě a tak se velmi bojí, aby tentokrát vše dopadlo dobře. Znají se spolu už od střední školy a stále bydlí ve stejném městě, takže zde mají spoustu kamarádů. Jedním z nich je Theo, Davidův nejlepší kamarád a současné i jeho advokát. Jednoho dne se při prodeji nepotřebných věcí na jejich zahradě objeví bývalá spolužačka, Melinda Whitová, která je také těhotná, dokonce úplně stejně dlouho jako Ivy. Porozhlédne se po domě, promluví s oběma manželi a odejde. Druhého dne však Rousovi navštíví policie s oznámením, že Melinda zmizela a stopa končí u nich v domě. Postupně vychází najevo, že Melinda před kolegyněmi v práci označila Davida za svého snoubence a otce očekávaného dítěte. Také se najde její zakrvácené oblečení a nůž patřící Rousovým. Všechno nasvědčuje tomu, že Ivy a David Rouosovi čekají miminko. Ivy už dvakrát porodila mrtvé dítě a tak se velmi bojí, aby tentokrát vše dopadlo dobře. Znají se spolu už od střední školy a stále bydlí ve stejném městě, takže zde mají spoustu kamarádů. Jedním z nich je Theo, Davidův nejlepší kamarád a současné i jeho advokát. Jednoho dne se při prodeji nepotřebných věcí na jejich zahradě objeví bývalá spolužačka, Melinda Whitová, která je také těhotná, dokonce úplně stejně dlouho jako Ivy. Porozhlédne se po domě, promluví s oběma manželi a odejde. Druhého dne však Rousovi navštíví policie s oznámením, že Melinda zmizela a stopa končí u nich v domě. Postupně vychází najevo, že Melinda před kolegyněmi v práci označila Davida za svého snoubence a otce očekávaného dítěte. Také se najde její zakrvácené oblečení a nůž patřící Rousovým. Všechno nasvědčuje tomu, že David Melindu a její nenarozené dítě zabil. I Ivy už tomu málem začíná věřit. Posléze se pustí se svou nejlepší přítelkyní Judy do pátrání sama a zjišťuje, že to všechno na Davida někdo nastražil. Než to stihne probrat s Davidem, Melinda ji doma přepadne a snaží se vyvolat porod, protože má utkvělou představu, že to dítě je její. Kdysi jí totiž Theo znásilnil a přivedl do jiného stavu. Matka ji donutila jít na potrat, a protože byla do Davida odjakživa zamilovaná, si všechno přenesla na něj, místo na Thea a chtěla teď mít Davidovo dítě. Ivy nakonec Melinde uteče, dostane se včas do porodnice a porodí zdravého chlapce. David je propuštěn a stihne být i u porodu. Melinda je zatčena, mimo jiné i za vraždu vlastní matky, která na všechno přišla a chtěla ji udat.

Zdroj: TV Barrandov

režie:
Bradley Walsh
 
 
hraje:
Anastasia Griffith ( Ivy Roseová), Brendan Fehr ( David Rose), Clea DuVall (Melinda), Stephen Lobo (Theo), Lara Gilchrist (Jody), Maxine Miller (paní Bindelová), Reese Alexander, Ron Lea (Blanchard), Tracey Power (Alice), Pablo Silveira ( Naresh), Jan Bos (doktor), Linda Ko (doktorka Shapiroová), Kevin O'Grady ( Tom), Jason McKinnon (zdravotník), Melanie Yeats (přijímající sestra), BJ Harrison (laboratorní sestra)
 
 
námět:
Hallie Ephron (podle knižní předlohy "Never Tell a Lie")
 
 
scénář:
Cynthia Cidre
 
 
kamera:
Tony Westman
 
 
hudba:
Michael Richard Plowman
 
 
střih:
Roger Mattiussi
 
 
výprava:
Paul McCulloch
 
 
výkonný producent:
Ted Bauman, Howard Braunstein, George Stelzner
 
 
producent:
Ian Hay
 
 
kaskadér:
Atlin Mitchell, Larissa Stadnichuk
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.