Něžná mafie (1997)

Něžná mafie (Bella mafia)
77.9 %
 
 

Bella mafia

    Žánr: drama / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 117 min.
Boss americké mafie Pietro Corolla přijíždí do Palerma navštívit šéfa sicilské mafie Dona Roberta Luciana a žádá ho o spolupráci na obchodě s drogami. Luciano nabídku odmítne a za pár dní leží před jeho vilou mrtvé tělo Michaela, jednoho ze čtyř synů manželů Lucianových. Nad smrtí Michaela truchlí i jeho dívka Sophia, o jejímž vztahu s Michalem nikdo z rodiny neví. Těhotná Sophia je bez peněz a skončí v klášteře, kde porodí chlapce. Tam jí kamarádka poradí, aby navštívila Lucianovu rodinu a řekla o dítěti, které má s jejich synem. Sophia se vypraví do vily, ale před branou ji srazí auto, které řídí, Constantino Luciano. Rodina se o zraněnou dívku stará a za rok se Sophia za Constantina provdá. Když začne Sophia pátrat po svém synovi, tak se od jeptišek dozví, že byl dán k adopci a později se ztratil. Časem se ožení i zbylí dva synové Lucianovi, Sophia má dvojčata a všichni spokojeně žijí v rodinné vile.

Uplyne 20. let a do Palerma opět přijíždí mafián Corolla. Tentokrát nepřijel kvůli obchodu, ale navštívit svého syna Giorgia, který trpí nevyléčitelnou nemocí a od dětství je umístěn ve zdejším klášteře pod dohledem mnichů. Giorgio před svým skonem otce požádá, aby se postaral o jeho kamaráda Luku, mladíka, jenž nezná své rodiče a v klášteře je od dětství. Corolla Luku adoptuje, jenže před odletem do Ameriky je zatčen a čeká ho soud, u kterého má jako svědek obžaloby vypovídat Don Luciano. Luka navštíví svého otce ve vězení a slíbí mu, že se postará, aby Luciano nevypovídal. Večer se dostane Luka do vily Lucianových, zastřelí Sophiiny dvojčata a nechá dopravit do vily víno s jedem, po jehož požití zemře Don i jeho synové. Vdova Graziella slibuje vendetu a u přelíčení s Corollou po něm vystřelí, jenže mafiána netrefí. V soudní síni je v převlečení za mnicha i Luka a svého otčíma zastřelí. Když Luka prchá ze soudní budovy, je na ulici sražen autem, ve kterém jedou vdovy a tak se dostane do vily stejným způsobem jako kdysi jeho matka Sophia. Luka ve vile zůstane a pomůže vdovám v Americe, kam ženy odcestují kvůli majetkovému vypořádání. Luka tam zastřelí dva muže a tím řádění bezcitného vraha skončí. O něco později ho nožem zabije jeho matka Sophia. Že zabila vlastního syna, pozná Sophia podle řetízku, který Lukovi dala na krk, když byl ještě nemluvně. Krveprolití je konec a Sophia se stává hlavou rodiny.  Autor: Bara.40

režie:
David Greene
 
 
hraje:
Vanessa Redgrave (Graziella Luciano), Dennis Farina (Don Roberto Luciano), Nastassja Kinski (Sophia Luciano), Jennifer Tilly (Moyra Luciano), Illeana Douglas (Teresa Scorpio Luciano), James Marsden (Luca), Gina Philips (Rosa Luciano), Franco Nero (Mario Domino), Peter Bogdanovich (Vito Giancamo), Tony Maggio (Alfrédo)
 
 
scénář:
Lynda La Plante
 
 
hudba:
Joseph Vitarelli
 
 
zvuk:
Brian Robinson
 
 
dabing:
Hana Gajdošová-Letková
 
 
masky:
Heather Koontz
 
 
producent:
Jack Clements
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.