Nevinný výlet (1998)

Nevinný výlet (How Stella Got Her Groove Back)
60.9 %
 
 

How Stella Got Her Groove Back

Další název: How Stella Got Her Groove Back On

    Žánr: romantický / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 124 min.
Americký režisér K. R. Sullivan natočil příběh dvou přítelkyň Stelly a Delilah (Angela Bassettová a Whoopi Goldbergová). Čtyřicetiletá Stella Payneová žije se svým synem Quincym v New Yorku. Syna vychovává sama v dohledu svých sester Angely a Vanessy. Jednoho dne má svého života dost a chce vypadnout z města. Rozhodne se pro dovolenou na Jamajce a zavolá svou kamarádku Delilah, která ihned souhlasí dělat Stelle společnost. Hned první den se Stella seznámí s mladým dvacetiletým Winstonem, studentem mediciny, který si v hotelu vydělává jako pomocný kuchař.

Z nezávazného flirtu se vyvine hlubší vztah, ale Stella trpí výčitkami z věkového rozdílu, navíc oba pocházejí z rozdílného prostředí. Když se Stella vrátí do New Yorku čeká jí nemalé překvapení. Její zaměstnavatel snižuje stavy a ona je mezi propuštěnými. Stella podlehne okamžitému nápadu a odletí se synem a neteří Chantal zpět na Jamaicu. Tam už ji čeká nadšený Winston, který se ihned s Quincim spřátelí. Winston pozve Stellu i s dětmi ke svým rodičům, kteří patří k místní smetánce.

Návštěva nedopadne příliš dobře, když Winstonova matka dá Stelle nejevo, že je pouze o rok starší než ona. Stella se cítí ponížená a navíc dostává zprávu, že Delilah je těžce nemocná. Rakovina postupuje rychle a přítelkyně zemře. Vlivem všech událostí je Stella zdrcená. Na pohřbu se ale objeví nečekaně i Winston Shakespeare a život začíná vypadat zase trochu veseleji...  Autor: curil

režie:
Kevin Rodney Sullivan
 
 
hraje:
Angela Bassett (Stella Payneová), Taye Diggs (Winston Shakespeare), Whoopi Goldberg (Delilah Abrahamová), Regina King (Vanessa), Suzzanne Douglas (Angela), Michael J. Pagan (Quincy Payne), Sicily (Chantel), Richard Lawson (Jack), Barry Shabaka Henley (Buddy), Lee Weaver (Nate), Glynn Turman (dr. Shakespeare), Phyllis Yvonne Stickney (paní Shakespeareová), Lisa Hanna (Abby), James Pickens (Walter Payne), Philip Casnoff (Kennedy), Lou Myers (strýc Ollie), D'Army Bailey (ministr), Art Metrano (soudce Spencer Boyle), Phina Oruche (Leslie Jamesová)
 
 
námět:
Terry McMillan (román)
 
 
scénář:
Terry McMillan, Ronald Bass
 
 
kamera:
Jeff Jur
 
 
hudba:
Michel Colombier, George Clinton ("Flash Light")
 
 
střih:
George Bowers
 
 
zvuk:
Susumu Tokunow, Brian Robinson
 
 
výtvarník:
Marc Dabe
 
 
výkonný producent:
Ronald Bass, Terry McMillan, Jennifer Ogden
 
 
producent:
Deborah Schindler
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.