Nevěrně tvá (1984)

Nevěrně tvá (Unfaithfully Yours)
78.7 %
 
 

Unfaithfully Yours

Další název: Neverne tvoja (SK)

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 12/1985        
    Délka: 96 min.
„Slavný dirigent v roli neslavného žárlivce.“
Půvabná americká komedie „Nevěrně Tvá“ je remakem původního stejnojmenného snímku z roku 1948. Hlavní postavou je zde dirigent Claude Eastman, jehož vyvolenou se stala okouzlující Italka Daniella. Claude odjíždí a požádá svého přítele Normana, aby na Daniellu dohlédl. Měl na mysli spíše nějaké kulturní vyžití pro svou krásnou choť, nicméně přítel pojal dojem, že Claude žárlí a chce míti jistotu, že Daniella neporuší během Claudovy nepřítomnosti manželský slib. Najme tedy soukromého detektiva, který odhalí něco neuvěřitelného – Daniella ve svém bytě v době Claudovy nepřítomnosti přijala pánskou návštěvu. Zuřící Claude nejprve odmítá připustit manželčinu nevěru, posléze však jeho důvěra je nahlodána a on díky videozáznamu, který mu pustí soukromý detektiv, se utvrdí o manželčině vině. Kdo však je tajemný muž, s nímž je mu Daniella nevěrná? Videopáska má poruchu a z milovníka jsou vidět pouze kostkované ponožky. Pátrání po jejich majiteli je snadné – stejné ponožky nosí Max, houslista z Claudova souboru. Max opravdu navštívil Claudův byt, nikoliv však kvůli milostnému poměru s Danielou, nýbrž s Carlou, manželkou Claudova přítele Normana. Claude však zná jen část pravdy a o milostné vazbě své ženy a Maxe je stoprocentně přesvědčen. Vznikne série naprosto zamotaných situací, v nichž se snaží Daniella i Max Claudovi vysvětlit obhajobu svého počínání, nicméně zatímco oni žijí v přesvědčení, že Claude nesouhlasí s nevěrou Normanovy manželky, Claude považuje Daniellu a Maxe za milenecký pár. Jak se pomstít nevěrné choti? Claude vymyslí geniální plán, jehož ústředním námětem je vražda Danielly, za níž bude plně pykat zrádný Max. Jenže nic nevychází podle plánu a závěrečné rozuzlení bude jistě překvapením pro všechny zúčastněné...  Autor: Hortensie

režie:
Howard Zieff
 
 
hraje:
Nastassja Kinski (Daniella Eastmanová), Dudley Moore (Claude Eastman), Armand Assante (Maxmillian Stein), Albert Brooks (Norman Robbins), Cassie Yates (Carla Robbins), Richard Libertini (Giuseppe), Richard B. Shull (Jess Keller), Jan Tříska (Jerzy Czyrek), Jane Hallaren (Janet), Bernard Behrens (Bill Lawrence), Leonard Mann (milovník ve filmu), Estelle Omens (Celia), Penny Peyser (prodavačka šperků), Nicholas Mele (číšník), Benjamin Rayson (soudce), Robin Allyn (mladík v Hotelu Plaza), Ricky Paull Goldin (mladík s maskou), Evan Mirand (mladík s maskou), Elana Beth Rutenberg (dívka s maskou), Alison Price (líbající se dívka), Ralph Buckley (pouliční prodavač)
 
 
scénář:
Valerie Curtin, Barry Levinson, Robert Klane, Preston Sturges (scénář z roku 1948)
 
 
kamera:
David M. Walsh
 
 
hudba:
Bill Conti
 
 
výprava-architekt:
Albert Brenner
 
 
kostýmy:
Kristi Zea
 
 
střih:
Sheldon Kahn
 
 
zvuk:
Jerry Jost, William Hartman
 
 
dabing:
Václav Postránecký (Claude Eastman), Helena Friedrichová (Daniella Eastmanová), Josef Abrhám (Max Stein), Jan Kanyza (Norman Robbins), Eva Kubíková (Carla Robbins), Jan Schánilec (Giuseppe)
 
 
asistent režie:
Jerry Sobul
 
 
výkonný producent:
Daniel Melnick
 
 
producent:
Joe Wizan, Marvin Worth, Jack B. Bernstein
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.