Není kam utéct (2011)

Není kam utéct (A Lonely Place to Die)
67.9 %
 
 

A Lonely Place to Die

Další název: The Long Weekend; Todesfalle Highlands

    Žánr: akční / dobrodružný / thriller
    Země: Velká Británie
    Délka: 99 min.
POZOR SPOILER

Horolezci na skále, Alison a Ed, se dopustí chyby. Následuje pád, který zadrží lana. Třetí muž jménem Rob jim pomůže. Vlastně o nic nešlo, nikomu z těch tří se nic nestalo. A tak v klidu dokončují sestup k horské boudě, kde je čekají další dva lidi. Večer si společně zahrají karty a trošku popíjejí.

Druhý den musí trochu měnit plán kvůli počasí. Už jsou v lese, když jde jeden močit, a zdá se mu, že něco slyší. Jdou tedy po zvuku a nalézají rouru trčící ze země. Evidentně vede dolů vzduch. Oni to odhrabou a nalézají velkou bednu. V ní najdou malou holku. Rozhodnou se jí pomoci. Jenže jsou v těžkém terénu daleko od lidí. Rozdělí se tedy. Rob a Alison se pokusí dostat slaňováním k řece. Rob padá a Alison později také. On je mrtev, ona však žije. Alex, Jenny a Ed zatím s malou holkou, které začali říkat Anna, jdou jinudy. Alison je dosti potlučená, ale pokračuje v pochodu. Zatím dva muži zabijí dva lovce jelenů. Alison se setká s přáteli u řeky. Jenny je střelena do hlavy a ostatní prchají. Setkají se v lese, ale ti dva pronásledovatelé jsou jim v patách. Utíkající nastraží tě dvěma pronásledovatelům, a nyní je jisté že i únoscům, léčku, která je však zaplacena životem. Konečně se ocitají ve městě na policejní stanici. Kolem panuje bujaré veselí, je zde totiž slavnost v maskách. Ocitají se zde také únosci, ale i jiná dvojice mužů. Ta je totiž chce dostat. Jeden z únosců vyjednává a druhý střílí jako zběsilý. Chce dostat zachránce Anny za každou cenu. Smrtelné nebezpečí zvyšuje jejich schopnosti, ale proti zkušeným zabijákům to asi moc platné nebude.  Autor: Pitryx

režie:
Julian Gilbey
 
 
hraje:
Melissa George (Alison), Ed Speleers (Ed), Eamonn Walker (Andy), Sean Harris (pan Kidd), Alec Newman (Rob), Karel Roden (Darko), Kate Magowan (Jenny), Stephen McCole (pan Mcrae), Paul Anderson (Chris), Gillian MacGregor (policistka), Douglas Russell (lovec), Garry Sweeney (Alex), Holly Boyd (Anna), Mathew Zajac (pan Raković), Eric Barlow (seržant Gray)
 
 
scénář:
Julian Gilbey, Will Gilbey
 
 
kamera:
Ali Asad
 
 
hudba:
Michael Richard Plowman
 
 
kostýmy:
Hayley Nebauer
 
 
střih:
Julian Gilbey, Will Gilbey
 
 
zvuk:
Keith Silva
 
 
zvláštní efekty:
Scott McIntyre (supervize)
 
 
II. režie:
Will Gilbey
 
 
koproducent:
Andrew Loveday, Toby Richards
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jamie Edgell
 
 
výprava:
Matthew Button
 
 
výkonný producent:
Mark Foligno, Terry Loveday
 
 
producent:
Michael Loveday
 
 
kaskadér:
Belinda McGinley, Cecily Fay
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.