Nemrkej (2014)

Nemrkej (Don't Blink)
40 %
 
 

Don't Blink

Další název: Last Stop (prac. název)

    Žánr: horor / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 92 min.
„Když nemrknete, tak možná nezmizíte.“
POZOR, SPOILER

Alex škrtí Charlote a chce, aby řekla, co se stalo…

Po silnici jedou dvě auta. V prvním je Jack se svou dívkou Tracy a jejím bratrem Lucasem. Druhé veze blonďáka Sama a nazrzlého Alexe se Samovou holkou Charlotou. Třetí auto veze jen dvě holky Claire, která je kamarádka Tracy a Amélii. Ti všichni jedou na jedno místo, kde je již čeká poslední pár, se kterým budou trávit volno. Je to blondýna Ella a její kluk Noe.

Tracy je těhotná, ale ví to jen ona a Ella, která studuje zdravotní školu. Ti všichni zjistí, že zde u hospody a ubytovny není nikde ani noha. Ani ptáci, ani živočichové. Zato je zamrzlé jezero, které zamrzlé být rozhodně nemá, jak zjistí Amélie s Alexem. A vtom najednou mizí Tracy. Z ničeho nic prostě není.

Hlasuje se o tom, zda odjet, nebo zůstat, ti co chtějí zůstat, jsou ve většině.

Amélie je s Lucasem a ten se ukryje za pult. Ona pak zjistí, že během pár sekund zmizel. Pak při přípravě jídla mizí Amélie. Sam tahá zbraň a postřelí Alexe. Pak bere auto a ujíždí i s Charlote. Tak ostatní zjistí, že venku napadl sníh, ale nikdo neví kdy. Sam daleko nedojel a v autě zbyla jen dívka. Alex škrtí Charlotte a chce, aby řekla, co se stalo. Domnívá se, že musela vidět, jak Sam zmizel.

Ella utěšuje Jacka a skončí to v posteli. Oni spolu už chodili, takže se to jen vrátilo zpět. Jenže během sekundy mizí i ona, a to přímo z postele. Najednou se vrací zmizelý Noe. Tvrdí, že spadl do škarpy a až nyní se dostal ven. Sam na něj použije zbraň, kterou nakonec obrátí i proti sobě. Pak se ozve telefon a Claire volá, že ti kteří zůstali, se musí navzájem hlídat...  Autor: Pitryx

režie:
Travis Oates
 
 
hraje:
Mena Suvari (Tracy), Fiona Gubelmann (Ella), Joanne Kelly (Claire), Brian Austin Green (Jack), Robert Picardo (muž v černém), Zack Ward (Alex), David de Lautour (Noah), Samantha Jacobs (Charlotte), Boots Southerland (šerif), Leif Gantvoort (Sam), Emelie O'Hara (Amelia), Curtiss Frisle (Lucas)
 
 
scénář:
Travis Oates
 
 
kamera:
Jayson Crothers
 
 
hudba:
Mike Verta
 
 
výprava-architekt:
Steven Bayes
 
 
zvuk:
Shaun Cunningham, Rodney Gurule, Greg Jefferson, Paul Ratajczak
 
 
zvláštní efekty:
Chris Kientz (koordinátor)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Zack Ward
 
 
masky:
Ashlynne Padilla
 
 
asistent režie:
James Grayford, Marcia Woske
 
 
výkonný producent:
Wayne Page
 
 
producent:
Carl W. Lucas, Alan Trever, Zack Ward
 
 
asistent zvuku:
Andy Hurtado
 
 
casting:
Ivy Isenberg
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.