Nejlepší ženská mého života (1968)

Nejlepší ženská mého života
75.7 %
 
 
    Žánr: komedie / krimi
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 11.10.1968        
    Délka: 86 min.
„Jiří Sovák jako profesionální donchuán a amatérský podvodník v české kriminální komedii o "největším podvodu století".“
POZOR, SPOILER

Technolog Vláďa Winter se probouzí vedle své krásné ženy Marty a vede si v duchu monolog. Připravuje se totiž ke krádeži a ještě dalším zločinům. Zatím jí míní nenápadně sebrat prsten, razítko a legitimaci. A hned se má k činu. Ještě se pak vrací pro průkazku, ve které si v práci dá svou fotku. Trochu se rozčílí, když mu jedna kolegyně vymění od téže průkazky futrál, ale pak pokračuje v přípravách.

U výplaty si nechá staré bankovky vyměnit za nové a jinde jej trochu zaskočí, že je mikroskop nefunkční. Ale i tak si poradí a už se objevuje v jiném městečku. Navštíví hotel a pak již samotný cíl své cesty, totiž obchody.
Poslední návštěva je tam, kde míní uskutečnit svůj plán. Je to poštovní úřad. Ovšem místo pana vedoucího je zde žena. Vláďa se zde blejskne falešnými bankovkami a akce začíná.

Jako pomocník se panu Winterovi nabízí místní udavač, ale je rázně odmítnut. Následuje manžel paní poštmistrové, který Wintera žádá, aby jeho manželku nejmenovali na vedoucí pozici. Přichází vedoucí samoobsluhy Kadeřábek, ten si přináší bankovky, aby je pan Winter zkontroloval. Nu a pak si dá Vláďa s paní poštmistrovou společně oběd a ona mu poté vyjeví své tužby a přání. Panu Winterovi se zdá, že začínají komplikace. Ale stejně již odchází, samozřejmě s domněle falešnými bankovkami. Jenže je mu poštmistrové líto a rozhodne se vrátit peníze z pošty a obrat pana vedoucího samoobsluhy. Takže se vrátí a pozve jej i s penězi na poštu. Jenže to je chyba, on je totiž pan vedoucí pěkně mazaný…  Autor: Pitryx

režie:
Martin Frič
 
 
hraje:
Jiří Sovák (technolog Vláďa Winter), Milena Dvorská (vedoucí pošty Kaplanová), Jarmila Smejkalová (Jiřina, bývalá Láďova žena), Iva Janžurová (servírka Blanka), Ivanka Devátá (Marta, nynější Láďova žena), Čestmír Řanda (vedoucí samoobsluhy Kadeřábek), Vladimír Hlavatý (penzista Koula), Nina Popelíková (poštovní úřednice Zouharová), Věra Tichánková (Honzíková), Josef Větrovec (rotný VB), Jaromír Hanzlík (strážmistr VB), Zdeněk Řehoř (učitel Zbyněk Kaplan, manžel vedoucí pošty), Věra Koktová (ředitelka školy), Mirko Musil (pokladník), Zdeněk Najman (referent Karel), Svatopluk Skládal (kolega-komik), Jiřina Bílá (květinářka), Blažena Kramešová (kolegyně Jindřiška), Zuzana Šavrdová (laborantka), Jaroslav Cmíral (cestující ve vlaku), Jan Přeučil (cestující ve vlaku), František Hruška (poštovní úředník), Ivana Kudlová (prodavačka v samoobsluze), Ela Šilarová (vedoucí prodejny koženého zboží)
 
 
námět:
Jaroslav Dietl
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl, Martin Frič
 
 
kamera:
Jan Roth
 
 
hudba:
Dalibor C. Vačkář
 
 
výprava-architekt:
Jan Zázvorka
 
 
kostýmy:
Aša Teršová
 
 
střih:
Jan Kohout
 
 
zvuk:
Emanuel Formánek
 
 
II. kamera:
Kamil Kadeřábek
 
 
masky:
František Havlíček, Ladislav Bacílek
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Ctibor Novotný, Karel Prchal
 
 
pomocná režie:
Jindřich Hartman
 
 
fotograf:
J. Exnerová, Alena Červená
 
 
asistent architekta:
Karel Vacek
 
 
vedoucí výroby:
Ladislav Terš
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.