Nebezpečné probuzení (2005) [TV film]

Nebezpečné probuzení (The Man Who Lost Himself)
71.5 %
 
 

The Man Who Lost Himself

Další název: The Stranger I Married / Nebezpečné prebudenie (SK)

    Žánr: drama
    Země: Kanada
    Délka: 88 min.
Drama podle skutečné události. Otec rodiny Terry Evanshen má autohavárii. Lékaři ho musejí operovat, vážně si poškodil mozek a je v kómatu. Terry a jeho manželka Lorraine mají tři dcery – Tracy, Jennifer a Taru. Zranění otce nesou velmi těžce. Lékařka tvrdí, že je pravděpodobné, že se už Terry neprobudí. Lorraine tomu ale nevěří. Když se jako děti poprvé setkali, řekl, že se stane profesionálním fotbalistou, a opravdu se jím stal. Byl velmi úspěšným hráčem. Vždy šel za svým cílem a dosáhl ho. Lorraine si je jistá, že ani tento zápas nevzdá. Po dlouhé době se Terry probudí. Všichni jsou rádi, ale je jiný... Nic si nepamatuje, neumí normálně mluvit, jíst. A každý další den jako by všechno začínalo znovu. Opět nikoho nepoznává a je hrubý. Lorrain mu stále připomíná jeho heslo: Evenshenové se nevzdávají!

Po nějakém čase vezme Lorrain Terryho domů. Lékařka jí to rozmlouvá, doporučí jí rehabilitační centrum v Seattlu, kde se o něj postarají zkušení lékaři a personál. Lorrain je však přesvědčená, že domácí péče je pro manžela nejlepší.

Terry doma téměř nemluví a je vzteklý na Lorrain i na dcery. Odmítá jídlo, křičí, je sprostý a agresivní. Jednoho dne ho Lorraine vezme na basketbalový zápas Jennifer. Když je Jenny na lavičce, Terry křičí na trenéra, že musí hrát. Vypadá nebezpečně. Holky se táty bojí. Lorrain se snaží rodinu udržet, ale je už vyčerpaná. Nemůže dál, a tak přece jen posílá Terryho do rehabilitačního centra...

Když se po nějakém čase opět vrátí, chová se báječně. Lorraine však najde v jeho kapse lístky s větami, které jim celý den říkal. Je jasné, že si stále nic nepamatuje. Jeho bývalý trenér navrhne, aby si zkusil zahrát zápas. Terry je nadšený, ale když mu Tracy hodí míč, nedokáže ho chytit. Holky s ním každý den trénují a otec se lepší. Při zápase však zase neví, co má dělat...

Zdroj: FTV Prima

režie:
Helen Shaver
 
 
hraje:
David James Elliott (Terry Evanshen), Wendy Crewson (Lorraine Evanshen), Katie Boland (Tracy Evanshen), Clare Stone (Tara Evanshen), Tatum Knight (Jennifer Evanshen), Joshua Close (Joe), Nanci Chambers, John Bourgeois (J.J. Albrecht), Julie Dumais (sestra Angie), Warren Belle (Paramedik), Billy Parrott (policista), David Daniels (Principal), Patrick McManus (ER chirurg), Zoe Heath (sestra OR), Shant Srabian (specialista na rehabilitaci)
 
 
scénář:
Suzette Couture
 
 
kamera:
François Dagenais
 
 
kostýmy:
Joyce Schure
 
 
střih:
Stephen Lawrence
 
 
zvuk:
Garrett Kerr
 
 
produkce:
Susan Murdoch
 
 
zvláštní efekty:
Brock Jolliffe (supervize)
 
 
koordinátor kaskadérů:
John Stoneham
 
 
vizuální efekty:
Jon Cowley (supervize)
 
 
výprava:
Rolf Harvey
 
 
výkonný producent:
Suzette Couture, Pierre Sarrazin, Meyer Shwarzstein
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.