Nebezpečná známost (2002)

Nebezpečná známost (Swimfan)
66.2 %
 
 

Swimfan

    Žánr: thriller
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 5.6.2003        
    Délka: 84 min.
„Lehkomyslný flirt s nesprávnou dívkou změní jeho spokojený život ve smrtelně nebezpečnou noční můru.“
Ben Cronin (Jesse Bradford) je bezproblémový středoškolák z New Jersey, kterého podle jeho rodičů
i učitelů čeká slibná budoucnost. Má plno dobrých přátel a slaví úspěchy nejen ve studiu, ale také jako obdivovaný člen školního sportovního týmu. Jeho trenér Simkins (Dan Hedaya) je přesvědčen, že ho na vytoužené, prestižní univerzitě ve Stanfordu čeká velká budoucnost. Ben si přivydělává v místní nemocnici, všechen volný čas však momentálně věnuje tréninku na rozhodující plavecké utkání.

Když se však v jeho životě objevuje krásná Madison Bellová (Erika Christensen), mladík rázem zapomene na svou solidní známost s půvabnou, spolehlivou Amy Milerovou (Shiri Appleby). Lehkomyslně se podvolí dívčinu svádění, aniž tuší, do jak nebezpečného vztahu se zapletl. Madison chce víc a víc - a to, co Ben považoval za pomíjivý, nezávazný flirt, se mění v děsivě nekonečnou noční můru. Přitažlivá dívka rafinovaně rozehrává šílenou hru na lásku, život a smrt, ve které objekt své vášně postupně připravuje o všechny dosavadní jistoty. Ben zděšeně zjišťuje, že už dávno ztratil půdu pod nohama a že ho Madison stahuje do temné, vražedné hlubiny, ve které se začíná beznadějně topit.

Středoškolská variace na legendární psychothriller Osudová přitažlivost nabízí strhující, přitažlivou zábavu pro mladé publikum. Atraktivitu filmu zvyšuje herecká účast vycházejících hollywoodských hvězd Jesseho Bradforda (Romeo a Julie) a Eriky Christensen (Traffic - Nadvláda gangů).

režie:
John Polson
 
 
hraje:
Erika Christensen (Madison Bellová), Jesse Bradford (Ben Cronin), Dan Hedaya (trenér Simkins), Shiri Appleby (Amy Millerová), Kate Burton (Carla Croninová), Clayne Crawford (Josh), Jason Ritter (Randy), Kia Joy Goodwin (Rene), Michael Higgins (pan Tillman), Nick Sandow (detektiv John Zabel), Pamela Isaacs (paní Eganová), James DeBello (Dante), Phyllis Sommerville (teta Gretchen), Tom Cappadona, Malcolm Barrett, Gary Shlifer (Záběry pod vodo), Patricia Rae (sestřička)
 
 
scénář:
Charles F. Bohl, Phillip Schneider
 
 
kamera:
Giles Nuttgens
 
 
hudba:
John Debney (hudební témata), Louis Febre
 
 
kostýmy:
Anjun Bhasin
 
 
střih:
Sarah Flack
 
 
zvuk:
Charles R. Hunt
 
 
produkce:
John Penotti, Allison Lyon Segan, Joseph M. Caracciolo
 
 
titulky-česká verze:
Natálie Nádassy
 
 
koproducent:
Marcy Drogin, Jamie Gordon, Bradley Yonover
 
 
koordinátor kaskadérů:
Danny Aiello III., Tim Gallin
 
 
výprava:
Kalina Ivanovová
 
 
výkonný producent:
Fisher Stevens, Tim Williams
 
 
kaskadér:
Dina L. Margolin, Stephanie Finochio
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.