Nebezpečná rudovláska (1932)

Nebezpečná rudovláska (Red-Headed Woman)
75 %
 
 

Red-Headed Woman

Další název: Žena démon

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 79 min.
Lillian je dívka z chudých poměrů, která pracuje jako sekretářka. Je velice ambiciózní, touží po bohatství a je odhodlána pro svůj cíl obětovat vše. Chodí sice s pašerákem alkoholu, ale zároveň svádí svého ženatého šéfa Billa Legendrea. I když Bill odolává, nakonec podlehne a rozvede se s manželkou Irene.

Bill se ožení, přes protesty svého otce a přátel, s Lil. Žena manželovi vyčítá, že ji s sebou nebere na obchodní večírky a přiměje jednoho z jeho bohatých přátel Gaersta, aby ji pozval na svou party. Bohatý muž se do Lillian zamiluje a nabídne jí sňatek. I když je rudovláska zamilovaná do milionářova šoféra Alberta, rozhodne se provdat za Gaersta. Bill se smíří s Irene a odstěhuje se k ní. Když Bill ukáže příteli Gaerstovi intimní fotografie Alberta s Lil, muž se s Lillian rozejde a šoféra vyhodí. Lil se rozhodne Billovi pomstít.  Autor: curil

režie:
Jack Conway
 
 
hraje:
Jean Harlow (Lillian Andrewsová), Chester Morris (William Legendre Jr), Lewis Stone (William Legendre Sr), Leila Hyams (Irene Legendreová), Una Merkel (Sally), Henry Stephenson (Charles B. Gaerste), May Robson (teta Jane), Charles Boyer (Albert), Harvey Clark (strýc Fred), Henry Armetta (číšník), Albert Conti (Francouz v Paříži), James T. Mack (Thomas), Edgar Norton (Tompkins), Sarah Padden (Mary), William Pawley (Al), Lee Phelps (číšník volající Billa k telefonu), Sidney Bracey (muž čekající na telefonní budku)
 
 
námět:
Katharine Brush (kniha)
 
 
scénář:
F. Scott Fitzgerald, Anita Loos
 
 
kamera:
Harold Rosson
 
 
kostýmy:
Adrian
 
 
střih:
Blanche Sewell
 
 
zvuk:
Douglas Shearer, James Brock
 
 
produkce:
Albert Lewin, Irving Thalberg
 
 
fotograf:
George Hurrell
 
 
výprava:
Cedric Gibbons
 
 
casting:
Benjamin Thau
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.