Nebeský pláč (1994)

Nebeský pláč (Heaven's Tears)
65.8 %
 
 

Heaven's Tears

Další název: Love and War

    Žánr: drama / romantický
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Délka: 93 min.
POZOR SPOILER!

Je jaro 1939. Jsme v Čechách. Auto jedoucí po cestě vyděsí mladou židovku na kole, a ta padá. Majitel vozu, mladý Petr Steiner, k ní spěchá a pomáhá jí. Dívka se představí jako Celandine. On ji veze do města a ona jej už v autě osahává.

Doma se Celandine ihned svou známostí pochlubí. Sestra Jenna (Lucie Vondráčková) ji však varuje. A její děda chce, aby odjela do USA.

Petr má doma konflikt s otcem, který chce ztrestat služebnou a syn se proti tomu tvrdě ohradí. Poté se sejde s Celandinou. Jemu se do milování moc nechce, ale ona ho přemluví a skončí to v posteli. Ti dva netuší, že je tu také Petrova milenka, ale zároveň sestra Ingrid. Ta mu pak udělá výstup a přivede mu do jeho pokoje služebnou, aby ji ochutnal.

Petr má opět nedorozumění s otcem, Ingrid dělá u Celandine vichr a vyhrožuje. Ona to poví Petrovi a ten také chce, aby odjela.

Ingrid přemlouvá otce k vraždě. A to už fašisté zabírají naše území. Děda Celandine je zastřelen stejně jako Jenna a nacisté řádí jako pominutí. Petr slibuje své milé záchranu. Slibuje jí i rodičům nový pas a mohli se dostat do Londýna. Netuší, že už ji hledají a odjíždí do Berlína. Ingrid se roztahuje u Celandine v domě. Netuší, že je zde dívka také. Ale pak ji najde. Petr ji hledá v Praze, kde už je v nové hodnosti, kterou v Berlíně získal. Ingrid toho využívá a zabije svého nohsleda Markla. A míní to svést na Celandine. Chce po ní, aby se sama přiznala na gestapu. Tím prý zachrání Petra...  Autor: Pitryx

režie:
Lloyd A. Simandl
 
 
hraje:
Stephen Nichols (Peter Steiner), Beata Poźniak (Ingrid Steiner), Lisha Snelgrove (Celandine), Bořivoj Navrátil (Rudolf Steiner), Michael Rogers (Markle), Lucie Vondráčková (Jenna), Roman Hemala (dědeček Tarnovasky), Zdeněk Pecháček (první důstojník gestapa), Jaroslav Zebek (druhý důstojník gestapa), Stanislav Lehký (železniční úředník), Barbora Lukešová (mladá dívka), Karel Šebesta (starý Peter), Nina Jiránková (stará Celandine), Martina Moravcová (dívka), Kateřina Matoušková (první služebná), Gabriela Hyrmanová (druhá služebná), Jitka Schneiderová (třetí služebná)
 
 
scénář:
Chris Hyde
 
 
kamera:
Danny Nowak
 
 
hudba:
Peter Allen
 
 
střih:
Richard Benwick
 
 
zvuk:
Tomáš Červenka
 
 
produkce:
Michael Mazo, Deborah Thompson Duda
 
 
koproducent:
Viktor Malát
 
 
výprava:
Štěpán Exner
 
 
výkonný producent:
William A. Smyth, James R. Westwell
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.