Návrat sedmé roty (1975)

Návrat sedmé roty (On A Retrouvé La 7éme Compagnie!)
81 %
 
 

On A Retrouvé La 7éme Compagnie!

Další název: Návrat siedmej roty (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 82 min.
„Postrach německé armády aneb hrdiny proti své vůli.Smazat text“
POZOR SPOILER

Naši čtyři hrdinové pokračují v ukořistěném voze a netuší, že nedaleko dostává francouzský voják výbušniny k vyhození mostu. Celá sedmá rota se na jich pokyn bloncá po lese a zde se všichni s velkou slávou setkávají.
Seržant Duvauchel se nabízí, že se svou trojkou mužů pojede s obrněncem vepředu a bude jim razit cestu. Celé by to možná vyšlo, kdyby jim ovšem po chvíli neexplodoval most přímo za zadkem. V důsledku toho je nutná oprava. Ta končí pro tři muže ve vodě a pro seržanta jízdou s nacisty.
Ti tři se ocitnou až ve mlýně, kde dostanou občerstvení od přísné paní Crouzy a uniformy. Ovšem francouzské a tím pádem se stávají zajatci. Jako tito opět potkávají celou sedmou rotu, opět zajatou a všichni se pak ocitají na jakémsi zámku. Zde je válečných zajatců spousta.
Pidivier a Tassin s jedním nacistou byli vysláni pro jídlo, takže zabavili krávy a jdou zpět. Jenže díky dobytku dochází opět k motanici.
Ti dva se na statku, kde vzali krávy dověděli o tajné chodbě ze zámku. Její počátek je za dvěma koberci a Pidivier tam vleze.
Pak se za ním dostane jeho „šéf“ a nakonec je chodba použita k útěku všech. Bohužel akce končí neúspěchem. Naše trojice však unikla a odjíždí na uloupené motorce. Jenže je tu zase onen ženista a vyhazuje jim jiný most přímo pod zadkem. Naši hrdinové končí v nemocnici.
Ale uprchnou i odsud, ovšem zase ne na dlouho. Takže nakonec jsou jako zajatci nuceni pracovat na opravě kolejí. A tady se rozhodnou že ukradnou celý vlak. Jen Pidivier už toho má dost a odmítá. Jenže, člověk míní a osud mění, takže se ocitá ve vlaku také. Ale jsou tu i nacisté a začíná boj. Nápad odpojit lokomotivu není špatný, ale je nutno zůstat na té správné straně.
Nakonec vlak projíždí opět kolem zajaté sedmé roty.  Autor: Pitryx

režie:
Robert Lamoureux
 
 
hraje:
Jean Lefebvre (Pitivier), Pierre Mondy (Chaudard), Erik Colin (Duvauchel), Henri Guybet (Tassin), Pierre Tornade (kapitán Dumont), Bernard Dhéran (plukovník Voisin), Jacques Monod (Panadon), Robert Dalban (generál), Robert Lamoureux (plukovník Blanchet), Bernard Charlan (poručík Piquet), Jackie Sardou (paní Crouzy), Paul Bisciglia (Claumachet), Hubert Deschamps (lékárník), François Cadet (Bolatin), Jean-Jacques Moreau, Nadia Barentin
 
 
scénář:
Robert Lamoureux, Jean-Marie Poiré
 
 
kamera:
Marcel Grignon
 
 
hudba:
Henri Bourtayre
 
 
výprava:
Pierre Cadiou
 
 
producent:
Alain Poiré
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.