Návrat Růžového pantera (1975)

Návrat Růžového pantera (The Return of the Pink Panther)
81.1 %
 
 

The Return of the Pink Panther

    Žánr: komedie / krimi
    Země: Velká Británie
    Délka: 113 min.
„Slavný diamant Růžový panter byl znovu ukraden. Pátráním byl pověřen slavný inspektor Clouseau.“
POZOR SPOILER!!

Nejslavnější diamant je opět ukraden. Stalo se tak v Lugaši a představení tohoto ministátečku chtějí, aby to vyšetřil Clouseau. Ten v současnosti dělá pochůzkáře a při buzeraci slepce je mu za zády vyloupena banka. Jeho nadřízený Dreyfus z toho není nadšen, ale je nucen mu případ ukradeného pantera dát, což mu volá ve chvíli, když se Clouseau pere s Catem. Dreyfus je stále nervóznější a působí si drobná zranění atrapou pistole, mimo jiné si ustřelí i špičku nosu. Clouseau je sice na místě činu Lugaši, ale stejně podezřívá sira Charlese Littona. A proto míní pátrat u něj. Rafinovaně se maskuje za opraváře „fénů a telefénů“ a po zničení zvonku se ocitá v Charlesově vile. Způsobí tam menší chaos, ale vypátrá, že panter bude předán v Palace hotelu v horském středisku. Chudák však netuší, že jej Charlesova manželka Claidine odhalila a telefonát byl fingovaný. Takže se tam vypraví a Claidine sleduje. Charles mezitím pátrá v Lugaši po pravém pachateli. A dostává se do dost složitých situací. Clouseau se převlékne za uklízeče a vysavačem napáchá spoustu škod. Nezjistí však nic. Zato Charles se blíží k pravdě, tedy svým způsobem, proto je nucen lámat prsty jednomu bonzákovi a nakonec opět utéci. Clouseau je opět v převleku, tentokrát za elegána, a opět se snaží něco vymámit z Claidine. Jenže ta jej uspí /91/ a on nic nezjistí. Zrovna když se koupe, tak mu volá Dreyfus, aby ji zatkl. Což chce Clouseau učinit, ale u ní v pokoji je člověk, který je chce zabít. Nebýt atentátníka a nezdařeného atentátu, povedlo by se mu to. Je tu i Charles, který již pantera má. A Dreyfus hodlá Clouseaua opět zabít, ovšem končí v blázinci a na jeho místo přijde… Hádejte kdo.  Autor: Pitryx

režie:
Blake Edwards
 
 
hraje:
Peter Sellers (inspektor Jacques Clouseau), Christopher Plummer (Sir Charles Litton), Herbert Lom (šef inspektor Charles Dreyfus), Catherine Schell (Lady Claudine Litton), Burt Kwouk (Cato Fong), Peter Arne ( Col. Sharky), Grégoire Aslan (policejní šef Lundallah), David Lodge (Mac), Graham Stark (Pepi), André Maranne (seržant François Chevalier), Peter Jones (Psychiatr), Victor Spinetti (hotelový vrátný), John Bluthal (slepý žebrák s opičkou), Nadim Sawalha (průvodce muzeem), Hugo De Vernier (doktor), Peter Jeffrey (Gen. Wadafi), Mike Grady (hotelový poslíček), Mollie Maureen (Mrs. Vando), Pamela Abbott (turistka v muzeu)
 
 
scénář:
Blake Edwards, Frank Waldman
 
 
kamera:
Geoffrey Unsworth
 
 
hudba:
Henry Mancini
 
 
střih:
Tom Priestley
 
 
dabing:
Stanislav Fišer (Clouseau), Eduard Cupák (Sir Charles Litton), Marie Drahokoupilová (Lady Claudine Littonová), Stanislav Bruder (Pepi)
 
 
producent:
Blake Edwards
 
 
vedoucí výroby:
Tony Adams
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.