Návnada (2004)

Návnada (Decoys)
48.9 %
 
 

Decoys

    Žánr: horor / sci-fi
    Země: Kanada
    Délka: 99 min.
„Může svést kohokoli ... modli se , ať to nejsi ty !“
Luke (Corey Sevier) a Roger ( Elias Toufexis) jsou nováčci na škole v St. John´s. V prádelně koleje se Luke seznámí se dvěma studentkami - sestřenicemi Lilly (Stefanie Von Pfetten) a Constance (Kim Poirier), které tam zapomenou váček s mincemi. Luke jim je jde vrátit na pokoj. Ony se však náhle vrátí a Luke se schová do jejich šatníku. Poté je svědkem velmi podivné události, která jej přesvědčí, že jsou to mimozemšťanky. Říká to svým přátelům Rogerovi, Gibbymu (Enis Esmer) a Alex (Meghan Ory), ti mu však samozřejmě nevěří.

Poté jdou na mejdan do domu spolku Pí Beta Omega, kde se vyhlašuje nová kandidátka na ledovou královnu. Tou se stává Lilly. Roger se sbližuje s Constance a Luke se kvůli Lilly porve s místní hvězdou Bobbym Johnsonem (Marc Trottier), kterého pak Lilly sbalí. Luke, který si chce venku provětrat hlavu, je potom spolu vidí...asi se jdou projít. Roger zatím zažívá s Constance svůj první sex - orální, ale jinak zůstává stále panicem.

Druhý den přijde pro Luka detektiv Amanda Watss (Nicole Eggert), jelikož je Bobby nalezen mrtev a Luke je hlavním podezřelým. Alespoň detektiv Kirk (Richard Burgi) si to myslí. Ovšem na pitevně se Kirk dozví, že Bobby umrzl. Co je ale zvláštní, že nejprve umrzl zevnitř. Luke je tedy volný a zase o tom všem mluví se svými přáteli, kteří mu opět nevěří. Gibby s Rogerem jdou na další mejdan.

Luke má nápad, jak sledovat ty krásné, ale pro něj podezřelé dívky, které nemají žádný pupík. Proto pošle Alex naistalovat do dívčí sprchy kameru. Další dá k nim do pokoje, kde se má ten večer poprvé Roger milovat s Constance. Pak odejdou oba dva na také mejdan.

Natasha (Carrie Colak), kterou též přijali do dívčího spolku, mezitím odvedla Gibbyho na hřbitov do velké hrobky,kde se s ním oddává divokému sexu.Když jsou však v nejlepším,tak z místa jejího pupíku vyrazí dlouhé černé chapadla a Gibbyho zabijí.Umře stejnou smrtí jako Bobby.

Mejdan je v plném proudu a Roger se dost opije. Je tam také přehlídka kandidátek na ledovou královnu, díky které Luke zjistí, že se podezřelé krásky bojí horka a ohně. Královnou krásy se nakonec stane Lilly,která pak vytáhne Luka ven na procházku a pak i do jeho pokoje.Tam se začnou líbat a svlékat........a najednou se Lilly změní v zelenou příšeru a uteče pryč.

Další den jde Luke na policii za detektivem Kirkem a vše mu poví - marně. Řekne vše znovu také Rogerovi. Ten se na to zeptá Constance a ona mu k jeho nemalému údivu řekne, že je to všechno pravda. Že před dvěma lety byla vyslána na planetu Zemi jejich průzkumnice, která zjistila, že tato planeta je pro ně to správné místo pro rozmnožování. Jenom se musí ještě adaptovat.

Luke se mezitím tajně dostane do domu spolku Pí Beta Omega a tam najde Lilly. Přiváže ji k trenažéru v posilovně a s pomocí plynového hořáku ji nutí mluvit. Jenže tam vtrhne Vikki (Kristina Morin) vedoucí spolku a osvobodí ji. Roger se i přes to, co se právě dozvěděl s Constance pomiluje a.....žije. Do jejich pokoje vběhne Luke i s hořákem v ruce......Constance se promění a uteče. Roggerovi začne být velmi špatně a nakonec umírá v sanitce.

Luke se od Amandy dozví, že také Gibby je mrtvý a chystá útok. Půjčí si od jedné studentky plamenomet a spolu s Amandou se vydá na lov. Dámy mají slavnostní večeři, na kterou pozvaly i nové potencionální oběti, tři zahraniční studenty. Luke s Amandou tam vtrhnou a Luke poleje Vikki vařící vodou. Nic se však nestalo, protože Vikki mezi mimozemšťanky nepatří. Poté Luke spálí plamenometem Natashu a Lilly. Constance uniká do sklepa a Luke s Amandou za ní. Nakonec zabijí i ji.

Venku před domem jsou policisté, záchranka a také téměř uvařená Vikki (chudák holka - byla nevinná). Teď už Lukemu věří i detektiv Kirk.

Alex přibíhá za Lukem a ten posléze ve svém pokoji zjišťuje,jak je jeho kamarádka hezké děvče........příliš pozdě si všimne, že Alex nemá pupík.


Pozn. aut.: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.  Autor: M.A.G.

režie:
Matt Hastings
 
 
hraje:
Richard Burgi (detektiv Francis Kirk), Nicole Eggert (detektiv Amanda Watts), Meghan Ory (Alex), Stefanie von Pfetten (Lily), Corey Sevier (Luke), Kim Poirier (Constance), Elias Toufexis (Roger), Ennis Esmer (Gibby), Marc Trottier (Bobby Johnson), Krista Morin (Vikki Vickers), Carrie Colak (Natasha), Don Hastings (soudní lékař), Sarah Smyth (Rosedale Princess), Leah Graham (Melody), Mike Lobel (Halloween Jock), Rosey Edeh (reportérka Kelly Knoxville), Luigi Saracino (D.J.), Deborah Smith (matka rodiny), Sean Tucker (zdravotník), Alexis Maitland (Gwen), Alana Husson (Dakota), Jeff Lawson (Town Victim), Stephanie Bauder (ledová královná), Meghanne Kessels (dívka s plamenometem), Karine Tousignant (mimozemská nestvůra), Scott Hutchinson (lhář), Anthony D'Ambrosio (Javane), Melantha Blackthorne (studentka), Timothy Mooney
 
 
scénář:
Matthew Hastings, Tom Berry
 
 
kamera:
Daniel Villeneuve
 
 
hudba:
Daryl Bennett, Jim Guttridge, Boots Riley ("Until Forever is Gone")
 
 
střih:
Isabelle Levesque
 
 
koproducent:
Neil Bregman
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jason Cavalier
 
 
výkonný producent:
Tom Berry
 
 
producent:
Franco Battista
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.