Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Naturally Native (1998)

Naturally Native
52 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 107 min.
Motto: ,,Někdy když jdete domů, je důležité vědět, odkud jste přišel..."

Velmi realisticky natočený příběh o třech indiánských sestrách, jež se rozhodnou pokusit se prodávat jejich vlastní kosmetické výrobky s názvem "Naturally Native" vyráběné podle starých indiánských receptur a jejich namáhavém boji s bílými rasistickými obchodníky.

Vickie (Valerie Red-Horse) je vdaná taktéž za indiána Steva Bighawka (Pato Hoffmann). Žijí jako běžná indiánská rodina spolu s dospívajícími dětmi v americkém velkoměstě. Vickie věří silně ve svůj původ a indiánské tradice. Přemluví své dvě mladší sestry k založení vlastní rodinné firmy, ve které začnou vyrábět svou vlastní kosmetickou řadu založenou na domorodých recepturách. Tanya (Irene Bedard) a Karen, která je účetní (Kimberly Norris Guerrero) se k Vicky připojí, ale když začnou vyrábět a prodávat svou kosmetiku, setkají se jen s rasistickými, blahosklonnými postoji z řad bílých federálních úředníků.

V tomto filmu jsou autenticky ukázány četné problémy původních Američanů se zdejší bílou americkou společností, která na ně dodnes pohlíží s opovržením a nadřazeností.  Autor: Lynette

režie:
Jennifer Wynne Farmer, Valerie Red-Horse
 
 
hraje:
Valerie Red-Horse (Vickie Lewis Bighawková), Yvonne Russo (Joanne Chapaová), Irene Bedard (Tanya Lewisová), Kimberly Guerrero (Karen Lewisová), Pato Hoffmann (Steve Bighawk), Mark Abbott (Mark), Collin Bernsen (Craig), Mary Kay Place (madam Celeste), Carol Potter (znásilněná poradkyně), Floyd Westerman (předseda Pico), Max Gail (pan Carlson), Jerry Rector (policista), Akima, Kevin Cloud Brechner, Courtney Red-Horse Mohl (dcera Vickie Lewis Bighawkové), Robert J. Thissen (párty kuchař)
 
 
scénář:
Valerie Red-Horse
 
 
kamera:
Bruce L. Finn
 
 
hudba:
Murielle Hamilton
 
 
výprava-architekt:
Kee Miller
 
 
kostýmy:
Irene Fredericks
 
 
střih:
Lorraine Salk
 
 
zvuk:
Lisa Hannan, Shawn Ian Kerkhoff, Troy Swezey, Jussi Tegelman, Debby VanPoucke
 
 
výtvarník:
Lisa De Alva
 
 
výkonný producent:
Dawn Jackson
 
 
producent:
Dawn Jackson, Valerie Red-Horse, Yvonne Russo
 
 
kaskadér:
Con Schell
 
 
casting:
Donise Hardy, Jory Weitz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.