Nasredin (1984) [TV inscenace]

Nasredin
60 %
 
 
    Žánr: pohádka
    Země: Československo
    Délka: 46 min.
„Pohádkový příběh o legendárním asijském vtipálkovi.“
POZOR, SPOILER

V čajovně se spí. Toho využívá Nasredin s dětmi k drobnému šprýmu. Je zde chycen i udavač - a je mu naloženo dle zásluh. Nasredin pak na žádost lidí vypráví o tom, jak na hostině krmil chalát.

Následuje soud s mužem, který zadarmo čichal vůni pečeně a ten, kterému maso patřilo, jej žaluje. I do toho se Nasredin vloží a ihned uniká pryč. Ocitá se u studny, která patří boháči a ten odmítá pustit vodu chudým. Nasredin to zařídí tak, že boháč pustí vodu všem a to zcela zadarmo. Když mu lidé chtějí poděkovat, je pryč.

Jsme opět v čajovně, kde dlí také slavný věštec. Ten má věštit velkému Timurovi, tedy vládci země. Věštec je uplacen vezírem. To nenechá Nasredina chladným a záměnou šatstva se sám dostává až před vládce. Sem přivádí udavač Nasredina, tedy věštce v Nasredinových šatech. A Nasredin v šatech jeho opět zasahuje…  Autor: Pitryx

režie:
Zdeněk Kaloč
 
 
hraje:
Zdeněk Junák (Nasredin), Karel Mišurec (udavač), Jiří Přichystal (statkář), Josef Karlík (kupec), Ondřej Mikulášek (chuďas), Jaroslav Fert (soudce), Jaroslav Kuneš (Kulhavý Timur), Stanislav Zindulka (hvězdář), Jaromír Roštínský (vezír), Milan Vágner (vezír), Leopold Franc (vezír), Jan Grygar (role neuvedena), Martin Zahálka (role neuvedena), Petr Hanus (role neuvedena), Ladislav Lakomý (role neuvedena), Otakar Dadák (role neuvedena), Milan Holubář (role neuvedena), Vladimír Krátký (role neuvedena), Zdeněk Černín (role neuvedena), Jan Čisárik (role neuvedena), František Mikulica (role neuvedena), Arna Mohelská (role neuvedena), Blažena Rýznarová (role neuvedena), Jan Zvoník (role neuvedena), Jindřich Světnica (role neuvedena), Marie Beránková (role neuvedena)
 
 
scénář:
Blanka Budínová, Karel Tachovský ((neuveden))
 
 
kamera:
Václav Myslivec
 
 
hudba:
Vladimír Werner
 
 
výprava-architekt:
Oldřich Schüller (výtvarník dekorací)
 
 
kostýmy:
Oldřich Schüller (výtvarník kostýmů), Ivana Hanušová
 
 
střih:
Lubomír Wachtl
 
 
zvuk:
Lubor Hochmann
 
 
text písně:
Jan Skácel ((neuveden))
 
 
II. kamera:
Lubomír Kubáč, Pavel Šindelář, Ladislav Prajsner
 
 
masky:
Alena Vlčková, Jarmila Lichtnegelová
 
 
dramaturgie:
Jiří Stejskal
 
 
asistent režie:
Gabriela Babičová
 
 
pomocná režie:
Marie Barušová
 
 
vedoucí výroby:
Magda Bočková (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.