Nadějné vyhlídky (1974) [TV film]

Nadějné vyhlídky (Great Expectations)
70.9 %
 
 

Great Expectations

    Žánr: drama
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 116 min.
„Byl to obyčejný venkovský kluk a měl se stát pánem. Pokud si ovšem bude celý život říkat Pip...“
Malý sirotek Filip Pirrip neboli Pip žije po smrti svých rodičů v anglickém Kentu a je vychováván svou sestrou a jejím dobráckým manželem, kovářem Joem. Jednou se na hřbitově setká s uprchlým trestancem Magwitchem a ze strachu mu pomůže.
Pip se beznadějně zamiluje do krásné, ale pyšné Estelly, adoptivní dcery staré podivínské slečny Havishamové, ke které je nenadále pozván. Budoucnost se ale nejeví příliš růžově. Sice se stane jeho celoživotní láskou, ale pyšná dívka ho zraňuje a odmítá.
Pak se ho ale ujímá tajemný muž, pomůže mu vymanit se z chudoby a vyrůst v Londýně v mladého vzdělaného gentlemana. Jeho dobrodincem je uprchlý trestanec, kterému kdysi ještě coby dítě poskytl pomoc. Pip má najednou nadějné vyhlídky...

Vynikající zpracování skvělého románu Charlese Dickense z roku 1861 představuje opravdový filmový zážitek. Příběh je naplněn dobrodružstvím, romantikou a momenty, které se dotknou srdce každého diváka.

režie:
Joseph Hardy
 
 
hraje:
Michael York (Pip), Sarah Miles (Estella), James Mason (Magwitch), Margaret Leighton (slečna Havisham), Robert Morley (strýc Pumblechook), Anthony Quayle (Jaggers), Joss Ackland (Joe Gargery), Rachel Roberts (paní Gargery), Andrew Ray (Herbert Pocket), Heather Sears (Biddy), Simon Gipps-Kent (malý Pip), James Faulkner (Bentley Drummle), Peter Bull (Wemmick), Sam Kydd (zjizvený vězeň), John Clive (pan Wopsle), Patsy Smart (paní Wopsle), Dudley Sutton (zločinec), Celia Hewitt (Molly), Maria Charles (Sara Pocket), Noel Trevarthen (seržant), Ben Cross, John Wireford (policejní důstojník)
 
 
námět:
Charles Dickens (román)
 
 
scénář:
Sherman Yellen
 
 
kamera:
Freddie Young
 
 
hudba:
Maurice Jarre
 
 
kostýmy:
Joan Bridge, Elizabeth Haffenden
 
 
střih:
Bill Butler
 
 
dabing:
Klára Jerneková (Biddy (CZ dabing))
 
 
výprava:
Terence Marsh
 
 
dirigent:
Maurice Jarre
 
 
výkonný producent:
Norman Rosemont
 
 
producent:
Robert Fryer
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.