Na vlásku (1965)

Na vlásku (The Slender Thread)
66.7 %
 
 

The Slender Thread

Další název: Call Me Back; Voice in the Wind

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min.
„Dobrovolník v krizovém centru se snaží pomoci zoufalé ženě...“
Snímek založený na zajímavé myšlence a prostém nápadu vypráví jednoduchý, ale poutavý příběh. Inge Dysonová se pokusila spáchat sebevraždu, proto spolykala velké množství uspávacích prášků. Potom si to však rozmyslela a zavolala do krizového centra jedné nemocnice. Tady slouží jako dobrovolník student medicíny Alan Newell, který se ženu pokouší udržet u telefonu, dokud nedrazí pomoc…

Černobílý americký film natočil v roce 1965 jako svůj filmový debut dnes velmi slavný režisér Sydney Pollack. V hlavních rolích se přestaví charismatický černošský herec a režisér Sidney Poitier jako Alan a Anne Bancroft jako Inge.

televizní program

režie:
Sydney Pollack (.)
 
 
hraje:
Sidney Poitier (Alan Newell), Anne Bancroft ( Inga Dysonová ), Telly Savalas (Dr. Joe Coburn), Steven Hill (Mark Dyson ), Edward Asner (detektiv Judd Ridley ), Indus Arthur (Marian), Paul Newlan (seržant Harry Ward ), Dabney Coleman (Charlie), H.M. Wynant (Dr. Morris), Robert F. Hoy (strážník Steve Peters), Jason Wingreen (lékařský technik), Marjorie Nelson (Mrs. Thomasová), Steven Marlo (Arthur Foss ), Thomas Hill (prodavač likérů), John Napier (Dr. Alden Van), Walter Maslow (TV hlasatel)
 
 
scénář:
Stirling Silliphant, David Rayfiel
 
 
kamera:
Loyal Griggs
 
 
hudba:
Quincy Jones
 
 
střih:
Thomas Stanford
 
 
producent:
Stephen Alexander
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.