Na střeše (2018)

Na střeše
65.6 %
 
 
    Žánr: komedie / drama
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 7.2.2019        
    Délka: 97 min.
POZOR, SPOILER

Ke starému Ryparovi přichází pan Kokeš s papíry kvůli úpravám v domě. Je to správce a říká, že má zde být zaveden výtah. Rypar se vymlouvá na brýle a bere si papíry k sobě. Muži ještě mají drobný konflikt kvůli poště. V ní je i pozvánka na oslavu jubilea otevření gymnázia, kde Rypar kdysi učil. Oslava nedopadne dobře. Rypar byl komunista a mnozí si to pamatují, takže starému muži doma není do skoku. Jde si zakouřit na střechu a zde uvití Asiata, který chce skočit dolů. Rypar jej bere do svého bytu. Nechává jej u sebe, stará se o něj, učí jej česky.

Učitel se seznámí s novým sousedem Molnárem. Ten se nastěhoval vedle i s přítelkyní Annou. A ta jej jednoho večera nepustí dovnitř. Toho Rypar využije a pošle jí banány. Později jej napadne, že by si ji Asiat mohl vzít a tím by získal naše občanství. Takže on jí stále něco posílá, ale slova spolu ještě nepromluvili. Rypar jednou přijde na to, že se mu Asiat hrabal ve věcech a není tím nadšen. Přejde to však, a ještě koupí počítač. A pak také přijde na to, že Asiat má prsty v pěstování marihuany a útoku na policistu. Milého cizince zamkne a volá policii. Když si to pak rozmyslí, alespoň je povodí po Praze a tím i za nos.

Nakonec domluví rande Aničky se svým schovancem, a to opět na střeše. Jeho plán však nevyjde - a důvod je nepřekvapující. A po tom všem se tu zničehonic zjeví Ryparův syn, se kterým se léta nestýkal. Jak dopadne jejich setkání?  Autor: Pitryx

režie:
Jiří Mádl
 
 
hraje:
Alois Švehlík (Antonín Rypar), Duy Anh Tran (Song), Mary Bartalos (sousedka Anna), Vojtěch Dyk (soused Marek), Adrian Jastraban (Kokeš), David Švehlík (Martin Rypar), Radek Zima (učitel Slavíček), Miroslav Táborský (učitel Nouza), Martin Sitta (prodavač v trafice), Denisa Pfauserová (květinářka), Veronika Lazorčáková (prodavačka v obchodě), Miro Mráz (policista), Viet Anh Nguyen (Hoan), Mariana Kopecká (reportérka)
 
 
scénář:
Jiří Mádl
 
 
kamera:
Martin Žiaran
 
 
hudba:
René Rypar
 
 
výprava-architekt:
Adam Pitra
 
 
kostýmy:
Paulína Bočková
 
 
střih:
Jakub Vansa
 
 
zvuk:
Marek Hart, Klára Javoříková
 
 
koproducent:
Igor Rattaj, Barbara Janišová Féglová, Martin Chalupský, Sylva Jančová, Petr Tichý
 
 
vizuální efekty:
Michaela Mladá
 
 
masky:
Michaela Kicková
 
 
dramaturgie:
Martin Žiaran
 
 
asistent režie:
Pavel Svatoň
 
 
pomocná režie:
Miro Mráz
 
 
producent:
Monika Kristlová
 
 
vedoucí výroby:
Barbora Šonková
 
 
stavba:
Karel Křivka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.