Na prahu osmdesátky (2011)

Na prahu osmdesátky (Anfang 80)

Anfang 80

    Žánr: drama
    Země: Rakousko
    Délka: 90 min.
Opravdová láska se nenechá omezit žádnými hranicemi, tím méně věkem. Z náhodného setkání Rosy a Bruna se postupně vyvine hluboký cit, o němž si oba mysleli, že se jich už dávno netýká. Najednou ale společně zažijí vzájemné a hluboké souznění, náklonnost, vůli jít za svým štěstím, s radostí přitakávat svému protějšku, společně milovat, společně se smát. Oba se rozhodnou ještě jednou uprchnout: Bruno z manželství a rodiny, kde zažívá každodenní rutinu, a Rosa z domova důchodců, kam by ji její neteř ráda „uklidila“.
Dojemný snímek o jednom výjimečném páru ve společnosti, která stáří izoluje a vytěsňuje. Christine Ostermayer obdržela za výkon v hlavní úloze Rosy na festivalu Diagonale 2012 v Grazu cenu za Nejlepší ženský herecký výkon.
Festival německy mluvených filmů 2012

režie:
Gerhard Ertl, Sabine Hiebler
 
 
hraje:
Christine Ostermayer (Rosa), Karl Merkatz (Bruno), Erni Mangold (Herta), Branko Samarovski (Karl), Susi Stach (Waltraud), Joseph Lorenz (Werner), Claudia Martini (Evelyne), Tanja Petrovsky (Heimleiterin), Julia Jelinek (sestra na rentgenu), Inge Maux (sestra), Anton Nouri (lékař), Martin Oberhauser (policista), Manfred Sarközi (záchranář), Margarethe Tiesel (pí. Binder)
 
 
scénář:
Gerhard Ertl, Sabine Hiebler
 
 
zvuk:
Matthias Ermert
 
 
výkonný producent:
Michael Kitzberger
 
 
producent:
Michael Kitzberger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.