Na hraně lásky (2008)

Na hraně lásky (The Edge of Love)
69.2 %
 
 
 
Film na Blu-ray

The Edge of Love

    Žánr: životopisný / drama / romantický / válečný
    Země: Velká Británie
    Délka: 110 min.
„Bouřlivý život velšského básníka Dylana Thomase a jeho vztah se dvěma ženami.“
"Přišla ta neznámá, sdílet můj pokoj v domě. Byla tak divná. S šílenstvím ptačím posedlá přišla. Se světlem šalebným skrz pružnou zeď oblohou posedlý a světlem jejích paží sťatý, já konečně teď vím, že beztrestně smím, strpět ten pohled na hvězd závoj zlatý. "

... jaké to je mít manželku, milovat ji a milovat i tu druhou a ony mě? Jaké je najít ztracenou lásku, která Ti kdysi zmizela a zase se jí nechat pokoušet? Jaké je umět odolat svodům ženy? Jaké je jim podlehnout? Jaké to je, když ty city pochopí obě a začnete spolu žít jako rodina? Jaké je být proutník a vědět, že Tvá žena to ví, ale taky vědět, že je tak silná, že s tím umí žít, tolerovat Tě, nebrečet a stále Tě milovat? Jaké je, když Ti to vrací? Jaký je lidský dotek? Jaké je, když Tvá ztracená a znovu nalezená láska pozná vojáka, který ji svými doteky, něhou a láskou svede ke svatbě? Co se stane, když jej změní dlouhá válka? Dokáže válkou osamocená žena vůbec odolat a žít bez lásky a doteku? Jaké to vůbec je milovat za války, ve vyhnanství a jediné co mít je poezie, cigarety a jeden dalšího? Jak vůbec lidé v pokušení jednají?

"Ne pro zvlášť hrdého muže z hladového měsíce píši na těchto mořem unášených stránkách. Ne pro vznešenou smrt s jejími slavíky a žaly, ale pro milence a jejich náruče s odvěkým žalem."  Autor: zuzana.shilla.novak

režie:
John Maybury
 
 
hraje:
Simon Armstrong (Wilfred Hosgood), Ben Batt (seržant), Paul Brooke (p. Justice Singleton), Richard Dillane (Lt Col David Talbot Rice), Joel Dommett (voják ve vlaku), Simon Kassianides (partyzán), Keira Knightley (Vera Phillips), Anne Lambton (Anita Shenkin), Sienna Miller (Caitlin Thomasová), Matthew Rhys (Dylan Thomas), Alastair Mackenzie (Anthony Devas), Cillian Murphy (William Killick), Lisa Stansfield (Ruth Williamsová), Geoffrey Beevers (zapisovatel), Rachel Bell (porodní asistentka), Huw Ceredig (John Patrick), Richard Clifford (Alistair Graham), Rachel Essex (Mel), Craig Gallivan (námořník Dylan), Callum Godfrey (chlapec ve vlaku)
 
 
scénář:
Sharman MacDonald
 
 
kamera:
Jonathan Freeman
 
 
hudba:
Angelo Badalamenti
 
 
kostýmy:
April Ferry
 
 
střih:
Emma E. Hickox
 
 
zvuk:
Tim Hands (supervize)
 
 
zvláštní efekty:
Stuart Brisdon (supervize)
 
 
koproducent:
Bill Godfrey, Huw Penalt Jones
 
 
vizuální efekty:
John Moffatt (supervize), Szvák Antal
 
 
výprava:
Alan MacDonald
 
 
výkonný producent:
Paul Brett, Nick Hill, David Bergstein, Linda James, Hannah Leader, Joe Oppenheimer, Tim Smith, David M. Thompson, Anna Webster
 
 
producent:
Rebekah Gilbertson, Sarah Radclyffe
 
 
kaskadér:
Belinda McGinley
 
 
casting:
Rose Wicksteed (asistentka)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.