Na dvojce je Pavarotti (1994) [TV inscenace]

Na dvojce je Pavarotti
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Délka: 58 min.
„Tv inscenace hry Ivana Kříže o tom, že podmínkou štěstí nemusí být majetek“
Spisovatel Ivan Kříž je kulturní veřejnosti známý především jako autor scénářů k filmům Velká samota a Škola otců, ale také se proslavil knihou Pravda o zkáze Sodomy.
Televizní inscenace Na dvojce je Pavarotti se zabývá příběhem bývalého operního zpěváka Jindřicha (Svatopluk Beneš), který má v rámci restituce obdržet několik domů, postavených jeho otcem. Ale Jindřich o tento "zlatonosný" majetek příliš nestojí, na rozdíl od mladších členů rodiny. Majetek, který může být pro někoho přímo smyslem života, může se pro jiného a v jistém věku stát i přítěží. Ale tak úplně zbytečná celá ta restituční kauza pro Jindřicha není. Nejen že se Jindřich sblíží se svou roztomilou švagrovou Liduškou (Květa Fialová), ale restituce domů vnese zajímavý a ne vždy nepříjemný rozruch do jinak až příliš poklidného toku jeho dnů.

režie:
Rudolf Tesáček
 
 
hraje:
Svatopluk Beneš (Jindřich), Květa Fialová (Liduška), Vlasta Žehrová, Zdena Herfortová, Ondřej Mikulášek, Karel Adam, Jiří Amerling, Dalibor Čadek, Daniel Dítě, Radka Dokulilová, Ladislava Dujsíková, Eva Hradilová, Eva Jelínková, Jiří Pištěk, Jiří Přichystal, Jana Radoušová
 
 
scénář:
Ivan Kříž
 
 
kamera:
Honza Štangl
 
 
výprava-architekt:
Josef Diviš
 
 
kostýmy:
Luděk Kouřil
 
 
střih:
Jaroslav Rásocha
 
 
zvuk:
Radomír Kos
 
 
dramaturgie:
Dana Špirková
 
 
vedoucí výroby:
Darina Levová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.